Reklamsız Instagram veya Facebook'un fiyatı belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Reklamsız Instagram veya Facebook'un fiyatı belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Instagram ve Facebook'un sahibi Meta, sosyal medya platformlarında reklamsız abonelik planı başlatmaya hazırlanıyor. Şirketin Avrupa Birliği'ndeki düzenleyici kurumlarla bu konuyu tartıştığı ortaya çıktı.

Teknoloji devi Meta, yeni bir döneme adım atmak üzere. Avrupa'daki Instagram ve Facebook kullanıcıları artık reklamsız abonelik hizmetinden yararlanabilecek. Yani uygulamalarda artık reklam görmeyebilecekler. The Wall Street Journal'ın haberine Meta'nın Avrupa'da kullanıma sunmayı planladığı abonelik hizmetinin fiyatı da ortaya çıktı.

Instagram kullanıcılarının reklam görmemek için aylık ödemesi gereken tutar 13 Euro olacak. Bununla birlikte, Facebook ve Instagram'a masaüstü bilgisayardan reklamsız erişim için aylık toplam 16 Euro tutarında bir ücret uygulanabilir.

Meta'nın reklamsız abonelik planını piyasaya sürmeye başlayacağına yönelik haberler geçtiğimiz ay gündemi bir süre meşgul etmişti.

INSTAGRAM VE FACEBOOK'TA REKLAMSIZ ABONELİK PLANI 

Peki, Facebook ve Instagram'da abonelik planı ne işe yarayacak? Aylık ödeme yaparak abone olan kullanıcılar, platformda hiçbir reklam görmeyecek, ücretsiz sürümü kullananlar ise platform ile paylaştıkları kişisel verilerine dayalı olarak listelenen reklamları görmeye devam edecek.

Şirketin bu planlarını Brüksel ve İrlanda'daki AB'nin ilgili düzenleyici kollarıyla görüştüğü ortaya çıktı. Bu arada, Avrupa Birliği, şirketlerin kullanıcılar için abonelik modellerini sunması gerektiğine karar vermişti. 

Bu yılın başlarında AB, ülkelerin temel dijital gizlilik kurallarını ihlal ederek AB kullanıcı verilerini ABD'ye aktardığı için Facebook'a 1,2 milyar Euro para cezası verdi.

Avrupa'nın Dijital Piyasalar Yasası (DMA) düzenlemeleri Mart 2024'ten itibaren yürürlüğe gireceğinden kurallar daha da sıkılaşmak üzere. Aynı zamanda Meta, gelirinin neredeyse dörtte birini Avrupa'dan kazanıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...