Sahte hesaplar için yolun sonu! X, kimlik doğrulama başlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Social Media Today
- Güncelleme:
Sahte hesaplar için yolun sonu! X, kimlik doğrulama başlattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Social Media Today

Elon Musk, X'i (eski adıyla Twitter) satın aldığı günden beri sosyal medya platformunu dijital ve özgür bir ülke yapma isteğini dile getiriyor. İş insanı Musk, bugün X'te yaptığı değişiklikle isteğine bir adım daha yaklaştı. X Premium kullanıcıları için kimlik doğrulama sistemi geldi.

Elon Musk, X'i (eski adıyla Twitter) satın aldığından beri platformu özgür ve dijital bir ülke yapma planlarından bahsediyor. Hatta iş insanı, isteğini gerçekleştirmek için sahte hesapları temizlemeye başladı ve poltikalarını da değiştirdi.

Yapılan değişiklikler sayesinde kullanıcılar, düşüncelerini daha özgür bir ortamda herhangi bir kısıtlama yaşamadan paylaşacak. Bugün Social Media Today tarafından paylaşılan habere göre Elon Musk, X'i özgür bir dijital bir ülke haline getirmek için yeni bir adım daha attı ve kimlik doğrulama sistemini başlattı.

KİMLİK DOĞRULAMA SİSTEMİ, X PREMIUM KULLANICILARI İÇİN OLACAK

Social Media Today tarafından yayınlanan habere göre X için kimlik doğrulama sistemi geldi. Kimlik doğrulama sistemi, adından da belli olduğu gibi kullanıcılar, hesaplarını gerçek dünyadaki kimlikleriyle eşleştirebilecek.

Kimliklerin eşleşmesiyle kullanıcıların gerçek hayatta kim olduğu ortaya çıkacak ve sahte hesapların sonu gelecek. Fakat belirtmek gerekiyor ki kimlik doğrulama sistemi, yeni gelen diğer özellikler gibi sadece X Premium aboneleri tarafından kullanılabiliyor.

ELON MUSK, NEFRET SÖYLEMLERİ İÇİN İŞLEM YAPMIYOR

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki kısa süre önce ortaya çıkan haberlerde X'in nefret söylemi yayınlayan kullanıcıları için işlem yapmadığı ortaya çıktı.

The Hill tarafından yayınlanan habere göre Dijital Nefretle Mücadele Merkezi, X ve nefret söylemini anlatan bir rapor yayınladı. Rapora göre X, nefret söylemi içeren gönderilerin yüzde 86'sına karşı herhangi bir işlem yapmıyor. Herhangi bir işlem işlem yapılmaması da yine Elon Musk'ın X'i özgür ve dijital bir ülke yapma isteğinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Social Media Today
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...