Tank avcısı KARAOK füzesi Malezya yolucu

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
- Güncelleme:
Tank avcısı KARAOK füzesi Malezya yolucu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Yeni Şafak

Roketsan tarafından geliştirilen Türkiye'nin yerli ve milli kısa menzilli tanksavar füzesi KARAOK sene başında seri üretime geçilmesinin ardından ilk yolculuğuna hazırlanıyor. Tank avcısı füzenin ilk durağı Malezya olacak. Malezya, 18 sistem ile beraber 100’den fazla KARAOK füzesi tedarik edecek.

Haziran başında yerli ve milli üretim, savunma teknolojileri için harekete geçen Malezya, 18 adet Tanksavar Güdümlü Silah ihalesi için Roketsan ile anlaştı. Malezya'nın tercihi sene başında seri üretimine başlanan kısa menzilli tanksavar füzesi KARAOK oldu.

108 KARAOK FÜZESİ

Satın alınacak 18 adet Roketsan KARAOK ATGW-MR sistemi, her fırlatıcı için altı toplamda 108 füze ile birlikte gelecek. Pakette ayrıca bir adet iç mekan simülatörü bulunacak.

Hizmete girdiğinde Karaok, şu anda G-Wagen 4X4 araçlarda bulunan Metis-M ATGW-MR sisteminin yerini alacak. Yeni ATGW-MR, Cendana Otomatik Silah araçlarına yerleştirilecek.

İŞTE FÜZENİN ÖZELLİKLERİ

Javelin'e muadil olarak Roketsan tarafından geliştirilen KARAOK füzesi, 2.5 kilometre menzile ve omuzdan ve kaideye monteli olarak ateşlenme kabiliyetine sahip.

Tank avcısı KARAOK füzesi Malezya yolucu

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...