Tesla 'insanların yerini alacak' diyerek duyurdu... Optimus Gen 2 robotu ağızları açık bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tesla 'insanların yerini alacak' diyerek duyurdu... Optimus Gen 2 robotu ağızları açık bıraktı

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Teknoloji üreticisi Tesla, insansı robot modeli Optimus'un yeni versiyonunu paylaştı. Tesla, Optimus Gen 2 adlı yeni versiyonun, insanlar için güvenli olmayan işleri üstlenebileceğini açıkladı. Kısa tanıtım videosunda, Optimus'un yeni tasarıma, neredeyse insan benzeri el hareketlerine ve önceki versiyonlarına kıyasla daha hafif bir ağırlığa sahip olduğu görüldü.

Tesla'nın X (Twitter) hesabından yayınladığı yeni bir videoda insansı robot Optimus'un gelişimi gözler önüne serildi. "Optimus Gen 2" olarak adlandırılan yeni sürümde robotun boynunu ve kollarını bir insan gibi hareket ettirdiği görüldü. Robot, önceki versiyonuna göre yüzde 30 daha fazla yürüme hızına sahip ve aynı zamanda 10 kilogram daha hafif.

Aynı zamanda daha iyi denge ve kontrole sahip olan Optimus Gen 2'nin tüm parmaklarında dokunsal algılama özelliğine sahip daha hızlı, 11-DoF elleri mevcut. Şirket bu özelliği videoda, robotun bir yumurtayı tutmasını sağlayarak gösterdi.

https://twitter.com/Tesla_Optimus/status/1734756150137225501

Tesla'nın yayınladığı video, ikinci nesil Optimus robotlarının müzik eşliğinde dans etmesiyle bitiyor. Videoyu izleyenler etkiliyeci bulduklarını söylerken, Optimus'un ilk sürümü bu kadar heyecan oluşturmamıştı.

OPTIMUS GEN 2 İNSANSI HAREKETLERİYLE HAYRETE DÜŞÜRDÜ 

Öte yandan, Optimus Gen 2'nin gösterisindeki hareketleri o kadar hatasızdı ki Tesla Bot ekibinden bazı isimler kendilerini, sosyal medya paylaşımları ile görüntülerin gerçek olduğunu açıklamak zorunda hissetti. Tesla Bot ekibi üyeleri ayrıca videodaki robotların hareketlerinin hızlandırılmadığını, gerçek zamanlı olarak kaydedildiğinin altını çizdi.

Tesla 'insanların yerini alacak' diyerek duyurdu... Optimus Gen 2 robotu ağızları açık bıraktı

Optimus Gen 2 robotunun yetenekleri oldukça etkileyici, özellikle de Tesla'nın insansı robot programının iki yıldan uzun bir süre önce başladığı gerçeği göz önüne alındığında. Tesla, Ağustos 2021'deki ilk AI Day (Yapay Zeka Günü) etkinliğinde insansı bir robot yapma niyetini açıklamıştı ve o zamanlar şirketin sahip olduğu tek şey statik bir model ve sahnede dans eden robot kostümü giymiş bir adamdı.

Eylül 2022'de düzenlenen Yapay Zeka Günü 2'de ise Tesla, Optimus'un ilerleyişini gösterdi. O gün Tesla, insan yardımı olmadan kendi başına yürüyen, kullanıma hazır parçalardan oluşan "Bumblebee" adlı bir geliştirme prototipini gösterebilmişti.

OPTIMUS GEN 1 DE DUYURULDU 

Şirket ayrıca Tesla mühendislerince tasarlanmış aktüatörler ve sensörlerle donatılmış daha gelişmiş bir Optimus robotunu da duyurdu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan videoda, "Optimus Gen 1" olarak adlandırılan daha gelişmiş Optimus prototipi, "Bumblebee"ye göre daha yumuşak hareketlere sahipti ancak henüz kendi ayakları üzerinde duramıyordu. Ancak Mayıs 2023'te Tesla, Optimus Gen 1'in kendi başına yürüdüğünü gösteren bir video yayınladı ve Eylül 2023'te robot nesneleri renklerine göre sıralıyordu. Biraz denge gerektiren bazı yoga hareketlerini bile yapabiliyordu.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...