Türkiye’nin en güçlü silahı SİPER'de son viraj! 850 km'lik alanda zorlu test başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye’nin en güçlü silahı SİPER'de son viraj! 850 km'lik alanda zorlu test başlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'nin en güçlü silah sistemleri arasında yer alacak olan HİSAR-U (Siper) füzesinin test çalışmaları başlıyor. Bu hafta 850 kilometrelik alanda test edilmesi planlanıyor.

Türkiye, savunma sanayisi alanında kritik hamlelerine kaldığı devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan en güçlü silahlardan biri olarak bilinen HİSAR-U (Siper) füzesinin bu hafta 850 kilometrelik alan içerisinde test edilmesi bekleniyor.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Karadeniz’de 850 kilometrelik alanda NAVTEX/NOTAM ilan edilmesinin ardından gözler testinin gerçekleştirilmesi beklenen HİSAR-U (SİPER) füzesine dikildi.

Türkiye’nin savunma sanayisi alanında kritik hamlelerinden birisi olan HİSAR-U (SİPER) sayesinde gök hudutlar, yerli ve milli imkanlarla üretilen teknolojiler ile korunacak.

ASELSAN ve ROKETSAN iş birliği ile üretilen HİSAR-U (SİPER) füzesinin bu hafta içerisinde Karadeniz’de test edilmesi bekleniyor.

TÜRKİYE YERLİ İMKANLARLA HAVA SAHASINA 'KORUMA KALKANI' ÖRECEK

Türkiye Gazetesi'nin 2 Haziran 2022 tarihinde aktardığı bilgilere göre, kademeli hava savunma sisteminin en önemli bileşenlerinden olan SİPER ile Türkiye, hava savunması konusunda önemli bir eşiği aşacak. Korkut, Sungur, Hisar A+ ve Hisar O+ gibi hava savunma katmanlarına uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER ve SİPER’in üst modelleri de eklenmiş olacak. Böylece Türkiye, dışarıya bağımlı olmadan, kendi hava sahasını ‘koruma kalkanı’ ile örecek.

SİPER’in özeliklerini, üst modellerini, tehditlere karşı tepkisini Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz şöyle anlatmıştı:

"Uçak, helikopter, seyir füzesi ve uzaktan atılan füzeler gibi hedeflere yönelik geliştirecek SİPER Blok 1, 2023 itibarıyla envantere alınacak. Balistik füze engelleme kabiliyetine sahip olacak SİPER Blok 3’ün ise 2025 yılı sonrasında devreye girmesini bekliyoruz.

Balistik füze için çok daha ileri tedbir ve gözetleme sistemleri de gerekiyor. SİPER, katmanlı hava savunma sisteminin bir parçası olacak ve bu tehditleri engelleyecek."

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...