Twitter'dan 'beğeni' butonunu çökerten yenilik: Kalp gitti, X geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Twitter'dan 'beğeni' butonunu çökerten yenilik: Kalp gitti, X geldi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Sosyal medya platformu X, dikkat çeken bir özellik getirdi. X'te bazı paylaşımlarda beğeni tuşuna basıldığında patlayan bir 'X' logosu göründü.

Eski adıyla 'Twitter' olarak bilinen X'te dikkat çeken bir değişiklik yapıldı. Birçok kullanıcı, platformda bir paylaşımın beğeni butonuna bastıklarında, 'kırmızı kalp' ikonu yerine, çok kısa bir süreliğine büyüyüp küçülen ve daha sonra kalbe dönüşen bir 'X' ikonunun göründüğünü söylüyor.

Bununla birlikte, popüler sosyal mdeyda ağından yeni değişikliklerin yapılacağının sinyali de verildi. 

Twitter'dan 'beğeni' butonunu çökerten yenilik: Kalp gitti, X geldi

YILLARIN TWITTER'I 'X' OLDU 

Sosyal medyanın amiral gemisi platformlarından Twitter, Temmuz ayının sonlarına doğru marka değişikliğine gitti. Twitter'ın adı 'X' oldu, ikonik mavi kuş logosunun yerini de siyah - beyaz sade bir 'X' işareti aldı. Ardınden birçok değişiklik yapıldı. 'Tweet' ifadesi yerini 'gönderi'ye, 'retweet' ise 'yeniden gönderi'ye bıraktı. 

X'in patronu Elon Musk, 28 Ekim 2022 günü Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın aldı. O tarihten bu yana platformda onlarca değişiklik gerçekleşti. Bunların başında ise 'mavi tik' olarak da adlandırılan 'doğrulanmış hesap rozeti'nin ücretli hale getirilmesi var. 

Twitter Blue ya da yeni adıyla X Premium'un kapsamı da oldukça genişletildi. Başta mavi tik olmak üzere birçok özellik sadece Premium kullanıcılarına sunuluyor. X Premium'un ücreti ise Türkiye'de iOS cihazlarda (iPhone) aylık 209 TL iken X'in web sürümü ve Android cihazlarda ise bu fiyat aylık 150 TL.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...