Veliler dikkat: Akıllı telefonlar öğrencilere zarar veriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Veliler dikkat: Akıllı telefonlar öğrencilere zarar veriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı telefon kullanımı özellikle son yıllarda ilkokul yaş grubuna kadar indi. Telefonlar, haberleşmenin yanında ayrıca sosyal medya kullanımı gibi özelliklerle çocukların ve gençlerin ilgisini çekiyor. Fakat Birleşmiş Milletler, okullarda akıllı telefon kullanmanın riskleri konusunda uyardı.

Akıllı telefonlar, haberleşmeyi sağlamak dışında birçok farklı nedenden dolayı ilkokul yaş grubuna kadar indi. Fakat bilinçsiz kullanımın öğrencilere birçok zararı dokunuyor. BBC tarafından bugün yayınlanan haberde okullarda telefon kullanımının verdiği zararlar sıralandı.

AKILLI TELEFONLAR DİKKAT DAĞINIKLIĞINA NEDEN OLUYOR

Birleşmiş Milletler'in eğitim, bilim ve kültür ajansı Unesco; okullarda akıllı telefon kullanımıyla ilgili açıklamalar yaptı. Yapılan araştırmalar sonucunda akıllı telefonların dikkat dağınıklığına neden olduğunu açıkladı.

Sosyal medya platformlarındaki Reels gibi kısa videolar ve bu videoların hızlı geçişleriyle öğrenciler, içerikten içeriğe atlıyor. İçeriklerin bu kadar hızlı değişmesi ise sonradan herhangi bir konuya odaklanmayı zorlaştırıyor. Böylece akıllı telefonlar, öğrencilerde dikkat dağınıklığına neden oluyor. Derslerdeki ve hatta rutin hayattaki işlerin veriminde düşüş meydana geliyor.

Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmaya göre bu konuda önlem alan ülkeler de yok değil. Rapora göre dört ülkeden birinden azında okullarda telefon yasaklanıyor. Yasaklanan okullardaki öğrenciler yasaklanmayanlara göre daha fazla başarı sağlıyor.

Birleşmiş Milletler, akıllı telefonların dikkat dağınıklığı dışında başka zararlarının da olduğunu belirtiyor. Öğrencilerin henüz tam olarak belli bir bilince sahip olmadığını belirten kuruluş, akıllı telefon ve dolayısıyla sosyal medya kullanımının zorbalıkla sonuçlanabileceğini açıklıyor. 

(Kaynak: BBC)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...