Yapay zeka trafik polisi oldu: Telefon kullanan sürücüleri tespit edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yapay zeka trafik polisi oldu: Telefon kullanan sürücüleri tespit edecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka teknolojileri bir süredir tüm dünyada etkili olmaya başladı. Yazılımcılardan sanatçılara kadar birçok meslekten insan, yapay zeka araçlarından destek alıyor. Kolluk kuvvetlerinin de artık yapay zeka teknolojilerinden destek aldığı ortaya çıktı. Yapay zeka aracını yollara çıkaran polisler, trafik kurallarına uymayan sürücüleri tespit ediyor.

Yapay zeka teknolojileri birçok meslek grubunda insanlara destek oluyor. BBC tarafından bugün yayınlanan habere göre polisler de yapay zeka araçlarından yardım alarak seyir halindeyken emniyet kemeri takmayan ya da telefon kullanan sürücüleri tespit edecek.

YAPAY ZEKA TRAFİĞİ DÜZENLEYECEK

BBC tarafından yayınlanan habere göre Hampshire ve Isle of Wight Constabulary ile Thames Valley Polisi, yapay zeka destekli bir polis minibüsünü yola koydu. İki kameraya sahip olan yapay zeka destekli minibüs, 17-21 Temmuz tarihleri arasında kontrol yaptı.

Yapay zeka destekli minibüsler, kameralar sayesinde seyir halindeyken emniyet kemeri takmayan ve telefon kullanmayan birçok sürücüyü tespit etti. Kameraların tespiti sonrasında yapay zeka görüntüleri kontrol edildi ve daha sonra polis ekiplerine gönderildi.

Görüntüler doğrultusunda 86 sürücünün seyir sırasında telefon kullandığı ve 273 sürücünün de emniyet kemeri takmadığı ortaya çıktı. Tüm bunlar dışında ehliyetsiz araç kullanmak ve başka birçok suça sahip beş sürücü tutuklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Güvenli Yollar Birimi Başkanı Simon Gomer şu sözleri aktardı:

"Bunlar çok heyecan verici zamanlar ve yapay zeka teknolojisinden yararlanmak için harika bir fırsat oldu. Dikkatsiz araç kullanmanın karışıklığa neden olduğu bu suçların cezalandırılacağı ve sosyal alışkanlıkların değişmesi gerektiği mesajını yaymaya devam edeceğiz."

Yapay zekanın trafik kurallarının ihlalinde kullanılması suçluların tespit edilmesi konusunda oldukça yararlı oldu. İlerleyen yıllarda bu çalışmanın dünyanın birçok yerine yayılması bekleniyor.

(Kaynak: BBC)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...