YouTube'da reklam engelleyici kullananlara kötü haber

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
YouTube'da reklam engelleyici kullananlara kötü haber

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Popüler video içerik platformu YouTube, reklamları izlemek zorunda kalmadan videoları takip etmeye yarayan "reklam engelleyici" olarak bilinen uzantılara karşı harekete geçti.

YouTube, kullanıcıların "ad blocker" yani "reklam engelleyici" uzantılarını kullanmasını önlemek için, bu uzantıları kullanan izleyicilere daha düşük kalitede video izleme deneyimi sunmaya başladı. Bazı YouTube kullanıcıları, videoların geç açılmasının yanı sıra sayfaların da geç yüklendiğini bildirdi. Bir sosyal medya kullanıcısı, Microsoft Edge ve Mozilla Firefox tarayıcıları üzerinden YouTube'ı kullandığında sayfaların çok geç yüklendiğini ancak Chrome tarayıcısını kullandığında herhangi bir geç yüklenme sorunu yaşamadığını yayınladığı bir videoyla gösterdi.

Bunun üzerine YouTube'da yaşanan sorun teknoloji meraklıları tarafından araştırıldı ve YouTube.com’da komut dosyasında sayfaların yüklenmeden önce yaklaşık 5 saniye boyunca beklemesine neden olan bir kod bulundu. 9to5Mac'in haberine göre kullanıcılar, kod için filtre kullanınca sorun düzeldi.

YOUTUBE'DAKİ SORUNUN KAYNAĞI REKLAM ENGELLEYİCİLER ÇIKTI 

Dünyanın en popüler video platformu, "ad blocker" kullanan kişilerin YouTube'da bir videoyu açtığında birkaç saniyelik gecikme yaşadığı yönündeki iddiaları kabul etti.

YouTube platformunun sahibi olan teknoloji devi Google, geç yüklenme sorununun nedeninin reklam engelleyiciler olduğunu belirtti. Google, "Dünya çapında çeşitli içerik üreticilerinden oluşan bir ekosistemi desteklemek ve milyarlarca kişinin YouTube'da en sevdiği içeriklere erişmesine imkan sağlamak niyetiyle, reklam engelleyicileri kullanan kişileri reklamlara izin vermek veya reklamsız deneyim için YouTube Premium'u kullanmaya teşvik etmek için bir girişim başlattık. Reklam engelleyici yükleyenler, tarayıcıdan bağımsız olarak standartların altında gezinme deneyimi yaşayabilir." sözleriyle kullanıcıları bilgilendirdi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...