Zuckerberg ile kafes dövüşünden mi kaçıyor? Musk ameliyat olabileceğini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zuckerberg ile kafes dövüşünden mi kaçıyor? Musk ameliyat olabileceğini açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri

X platformunun ve Tesla'nın sahibi Elon Musk, Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg ile kafes dövüşüne çıkmayı konuştuğu bu günlerde ameliyat olabileceğine yönelik bir açıklama yaptı.

İki milyarderin kafes dövüşü yakın bir tarihte olmayabilir. Elon Musk, haziran ayında Mark Zuckerberg'e kafes dövüşü yapmayı teklif etmiş, Zuckerberg de teklifi kabul etmişti. Ancak daha sonra ikilinin hiçbir zaman böyle bir maçta karşılaşmayacağı ortaya çıksa da kafes dövüşü son günlerde yeniden gündemi meşgul ediyor. 

Musk, Pazar akşamı X'te (eski adıyla Twitter) boynundan ve sırtının üst kısmından MRI çekileceğini açıkladı. Zuckerberg'le karşı karşıya gelmeden önce ameliyat olması gerekip gerekmediğini bu hafta içinde öğreneceğini söyleyen Musk, ilgili tweetinde şöyle dedi: "Kesin tarih hala değişken. Yarın boynumun ve sırtımın MR'ı çekilecek. Dövüş gerçekleşmeden önce ameliyat gerekebilir. Bu hafta öğreneceğiz."

https://twitter.com/elonmusk/status/1688377445957652480

Tesla ve X şirketlerinin patronunun ameliyat açıklaması, Musk'ın dövüşten kaçmaya çalıştığı şeklinde yorumlansa da işin ciddiyetine bakılacak olursa öyle görünmüyor. 

TESLA HİSSELERİ DÜŞTÜ

Ameliyat bu dövüşü süresiz olarak ertelemekle kalmaz, Musk'ın şirketlerindeki çalışmalarını da aksatabilir. CNBC'nin aktardığı bilgilere göre, Tesla'nın hisse fiyatı Pazartesi sabahı yüzde 2'den fazla düştü. Otomobil üreticisi Tesla'nın yanı sıra Musk, sosyal medya şirketi X'in sahibi ve uzay şirketi SpaceX'in de CEO'sudur.

Bununla birlikte, kafes dövüşü için onaylanan bir tarih yok. Zuckerberg, 26 Ağustos günü için teklif yaptığını ancak Musk'ın cevap vermediğini söyledi.

Her iki milyarder de potansiyel kafes dövüşü için çalışıyor, Zuckerberg'in zaten uzun yıllardır dövüş sanatlarıyla ilgilendiği biliniyor, Musk'ın da son zamanlarda spor yaptığını gösteren paylaşımları var.

Öte yandan Musk, eğer dövüş yapılırsa maçın X'te yayınlanacağını ve tüm gelirin bağışlanacağını açıkladı. Zuckerberg ise bu konuya ilişkin, "bağış için gerçekten daha güvenilir bir platform kullanmamız gerekmez mi?" şeklinde konuştu. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...