Türk doktorlar sayesinde baba oldu

- Güncelleme:
Türk doktorlar sayesinde baba oldu

Türkiye Cumartesi Haberleri

Almanya’da yaşayan Sara Deveci Gören-Uğur Gören çifti, başarısız denemenin ardından Türkiye’de gördükleri ilk tedavi ile anne-baba oldu.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Almanya’nın Mörlenbach şehrinde yaşayan Sara Deveci Gören (37) ve Uğur Gören (36) 2014 yılında evlendi. Vakit kaybetmeden anne-baba olmak isteyen çift doğal yolla gebelik oluşmayınca Almanya’daki doktorların kapısını çaldı. Yapılan testlerin sonucunda hiçbir problem görülmediği söylendi. Alman doktorlar ‘tüp bebek tedavisinden önce aşılama tedavisini deneyelim’ dedi ve Gören çifti arka arkaya beş kere aşılama tedavisi oldu. Her denemeleri olumsuz sonuçlanan çift, bu süreçte maddi ve manevi olarak çok yıprandı. Bir süre sonra tüp bebek tedavisine başlayan çift, üst üste dört defa da tüp bebek tedavisi gördü ama yine her denemeleri hüsranla sonuçlandı. 

BOŞA UĞRAŞTILAR

Bu şekilde yıllarını kaybeden çift kendilerine son bir şans vererek kendi ülkelerinde tedavi olma kararı aldı ve rotayı Türkiye’ye çevirdi. Yaptıkları araştırmalar sonucunda İstanbul’a gelerek Bahçeci Tüp Bebek doktorlarından kadın hastalıkları ve tüp bebek uzmanı Doç. Dr. Özkan Özdamar’a ulaştı. Kapsamlı değerlendirmenin ardından kişiye özel bir tedavi protokolü oluşturuldu. Yapılan tedaviyle ilk denemede hamilelik müjdesini alan çift geçtiğimiz aylarda dokuz yıl boyunca bekledikleri evlatları “Miraç”a kavuştu. Anne olabilmek için uzun yıllar mücadele eden Sara Deveci Gören “Almanya’da dokuz defa tedavi olduk ama hiçbir şekilde problemin kaynağını tespit edemediler. Hep ‘Tekrar deneyelim’ diyorlardı. Türkiye’ye geldiğimizde ise yumurta rezervimin çok düşük olduğu ve toplanan yumurtaların kalitesiz olduğu söylendi. Buna yönelik vitamin takviyesi uygulandı ve kişiye özel bir tedavi planlandı. Anne olmak harika bir duygu. Bu yıl ilk defa Anneler Günü’nü kutladım ve bütün gün ağladım. Duygularımı ancak benim gibi uzun yıllar evlat özlemi çeken kişiler anlar. Bu günleri yaşamak için dokuz yıl bekledik” dedi.

Türk doktorlar sayesinde baba oldu

GÜLÜŞÜ BANA HEDİYE

Baba Uğur Gören ise “Şu anda en büyük mutluluk kaynağımız oğlumuz Miraç, anne-baba olabilmek için çok büyük çabalar gösterdik. Mücadele etmeyi hiç bırakmadık, umudumuzu hiç yitirmedik. Çok şükür, babalık duygusunu tadabildim. Dilerim ki, isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşamak nasip olsun. Miraç’ı daha fazla görebilmek için çalışma saatlerimi değiştirdim. Bu yıl ilk defa Babalar Günü’nü kutlayacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Onun gülüşü bana en güzel Babalar Günü hediyesi. ‘Baba’ diye sesleneceği günleri sabırsızlıkla bekliyorum” ifadesinde bulundu.

GENETİK İNCELEMELİ TÜP BEBEKLE İLK DENEMEDE GEBELİK

Gören çiftinin tedavisini yürüten Doç. Dr. Özkan Özdamar uygulanan tedavinin detaylarını şu sözlerle aktardı: Çiftimiz bize başvurduğunda Almanya’da başarısız sonuçlanan denemeleri ve yumurta rezerv düşüklüğü vardı. Biz her iki eşe ait detaylı incelemeleri en baştan yaptık. Embriyonun değerlendirilmesi ve genetiği sağlıklı bir embriyo transferi yapılabilmesi adına hastamıza genetik incelemeli tüp bebek tedavisi uyguladık. Genetiği normal olan embriyosunu bulduk. Ardından rahim içi zarının histeroskopi ile değerlendirmesini yaptık ve rahim içi zarında belirgin bir anormalliğe rastlamadık; ancak çok fazla denemesi olduğu için hastamızın rahim içi zarına çizik tedavisi uyguladık. Sonrasında dondurulmuş embriyo transferini gerçekleştirdik ve ilk denememizde hastamıza güzel haberi verdik. Çiftimiz, dokuz sene bekledikleri evlatlarına kavuşarak oğulları Miraç’ı kucağına aldı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...