Maymun çiçeği virüsü yayılıyor, Avusturya'da ilk vaka görüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Maymun çiçeği virüsü yayılıyor, Avusturya'da ilk vaka görüldü

YAŞAM Haberleri  / AA

Maymun çiçeği virüsünü hızla yayılmaya devam ediyor. Son haber Avusturya'dan geldi, başkent Viyana'da hastaneye kaldırılan 35 yaşındaki bir kişinin de bu virüse yakalandığı tespit edildi.

Dünya koronavirüsten daha yeni yeni kurtulmaya başlamışken bir salgında haberi daha dikkat çekti. Başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede görülen Maymun çiçeği virüsü hızla yayılmaya devam ediyor. Avusturya'da ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi. Viyana Sağlık Birimi Sözcüsü Nina Brenner-Küng, basına yaptığı açıklamada, dün gece maymun çiçeği virüsü semptomları taşıyan bir kişinin karantina altına alındığını, olası temas kurduğu kişilere ulaşılmaya çalışıldığını belirtti.

Hastanın ateşinin olduğunu, ciltte döküntü oluştuğunu ve yapılan test sonucunda çiçek virüsünün tespit edildiğini söyleyen Brenner-Küng, '35 yaşındaki hastanın sağlık durumu stabil, ten rengi değişti ve hafif grip oldu' dedi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), şimdiye kadar 80 maymun çiçeği vakasını doğrularken 50 vaka henüz araştırılıyor. Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere ikiye ayrılıyor. Virüsün Kongo türünün yüzde 10'a kadar ölüm riski bulunurken Batı Afrika türünün her 2 vakadan birinde yüzde 1 ölüm oranına sahip olduğu biliniyor. Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...