Baharın müjdecisi kuzu doğumları başladı

Düzenleyen:
Baharın müjdecisi kuzu doğumları başladı

YAŞAM Haberleri

Yılın ilk kuzuları doğmaya başladı, ortaya güzel görüntüler çıktı. Besiciler, gece gündüz uyumayıp hayvanlarının başında bekliyor.

Koyunlar, bahar yaklaşmasına yakın doğum yapıyor. Bu sebeple yeni doğan kuzular, ilkbaharın habercisi olarak görülüyor. Şubatın ilk haftasından itibaren yetiştiricilerin zorlu mesaisi başlıyor. 

Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Fethiye Mahallesi'nde yaşayan Ferhan Güler de bu meşakkatli ama güzel serüven için kolları sıvadı. Güler'in ağılında her gün ikişer tane kuzu doğuyor. Minik kuzular, dünyaya henüz yeni gelmesine rağmen onlarca koyunun arasından annesini bulup emiyor.

 NE GECE NE GÜNDÜZ UYUMUYORUZ

Bu süreçte kuzuları adeta bir bebek gibi davranan Ferhan Güler "Yaklaşık bir aydır ne gece ne de gündüz uyumuyoruz. Kuzulara bakıyoruz, çünkü doğumları birebir takip etmek zorundayız. Hayvanlarımızın yüzde 80’i şu an doğum yaptı. Her gün sabaha doğru 05.00’te kalkıp yemliyoruz. Günde iki defa kuzuları anneleriyle buluşturuyoruz" dedi.
Yetiştiricileri ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da, 2022 yılının ilk kuzularının doğmaya başladığını belirterek "Yetiştiricilerimizin zorlu süreci başladı. Bu doğumlar nisan sonuna kadar devam eder. Zorlu bir süreç, bazı geceler hiç yatmıyorlar, hayvan doğum yaptıktan sonra mutlaka yanında olunması gerekiyor" diye konuştu.

Akın, doğum sonrası kuzu kayıplarının en aza indirilmesi adına ise gerekli aşı desteklerinin sürdüğünü dile getirdi. Akın, bu sene kışın sert geçtiğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...