Bir evde 160 kedi besleyen Fransız çiftin evcil hayvan beslemesi yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bir evde 160 kedi besleyen Fransız çiftin evcil hayvan beslemesi yasaklandı

Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fransız bir çifte, onlarca hayvanı acımasız koşullarda tuttukları gerekçesiyle bir yıl ertelenmiş hapis cezası verildi. Çiftin evcil hayvan beslemesi yasaklandı.

Fransa'nın Nice kentinde 68 yaşında bir kadın ve 52 yaşında bir erkeğin 80 metrekarelik dairelerinde 159 kedi ve 7 köpek beslediği farkedildi. 

Hayvanlar, pislik içinde, birçoğu susuz hale, yetersiz beslenmiş ve parazitlerle enfekte olmuş halde bulundu. Yetkililer her yerde hayvan dışkısı olduğunu bildirdi. Kedi ve köpeklerden bazıları daha sonra sağlık durumlarının kötü olması nedeniyle öldü. Olay yerine incelemeye gelen müfettişler banyoda kedi ve köpek cesetleri bulduklarını bildirdi. 

Çift hakkında 2014 yılında da 18 metrekarelik bir stüdyoda 13 kedi ve 1 köpekle birlikte yaşadıkları için de soruşturma açılmıştı.

Duruşmaya bakan yargıç, çiftin hayvanlara gerekli bakımı göstermeme ve hayvanları ölüme terk etme suçu işlediği kararına vardı. Çifte, bir yıl ertelenmiş hapis cezası ile kalıcı olarak evcil hayvan beslemekten men cezası verildi. Ayrıca, çifte hayvan hakları derneklerine 150.000 Euro (yaklaşık 5 milyon Türk Lirası) bağışta bulunulmasına hükmedildi.

Bir evde 160 kedi besleyen Fransız çiftin evcil hayvan beslemesi yasaklandı - 1. Resim

Çiftin, 2018 yılında üç kedi ve üç köpek ile yaşarken, terk edilmiş bir binada yaşayan yaklaşık 30 kediyi dairesine getirdiği öğrenildi. Daha sonra bu hayvanların üreyip çoğalmasıyla bugünkü duruma gelindiği anlaşıldı. 

Çifte psikiyatrik bir değerlendirmede bulunuldu ve "Nuh'un sendromu" (düzgün bir şekilde yapamayacak durumda olsa bile hayvanları kurtarmaya yönelik şiddetli bir psikolojik ihtiyaç duymak) teşhisi kondu. 

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...