Bursa orman yangını! Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bursa orman yangını! Havadan ve karadan müdahale sürüyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa’nın İznik ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler havadan ve karadan yangına müdahale ediyor. İznik gölünden su alan orman helikopteri sürekli sorti yaptı.

Yaz mevsiminde çıkan yangınlar tam bitti derken yangınlara bir yenisi daha eklendi. Bursa'nın İznik ilçesinde saat 15.30 sıralarında  Yenişehir Yolu tarafındaki ormanlık alanda henüz sebebi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kırsal Derbent mahallesi yakınlarında, yangını görenlerin kısa sürede itfaiye ekiplerine haber vermesi ile karadan ve havanda müdahale başladı.

HELİKOPTER DEFALARCA SORTİ YAPTI

Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Belediyesi ekipleri alevlere müdahale ederken, havadan bir helikopter de çalışmalara başladı. Yakındaki İznik Gölü'nden sürekli su alan orman helikopteri defalarca sorti yaptı. Yangının kısa süre içinde kontrol altına alınması bekleniyor.

5 ARAÇ VE 18 PERSONEL İLE MÜDAHALE

Öte yandan Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "İznik Derbent mahallesinde başlayan yangına 1 helikopter, 2 ilk müdahale aracı, 1 arazöz, 1 su tankeri ve 18 personel ile müdahale ediyoruz" dediler.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...