Elazığ'ın hayalet köyü: Yalnızca 9 kişi yaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Elazığ'ın hayalet köyü: Yalnızca 9 kişi yaşıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Elazığ'a bağlı Karataş köyünün nüfusu, yaşanan göçler sonrası 9 kişiye düştü. Yalnızca iki ailenin yaşadığı köydeki en genç insanın 20 yaşında olması nedeniyle okulu olan köyde öğrenci de bulunmuyor.

Elazığ'da Pertek Kalesi'ni kuşbakışı gören Karataş köyü, yaşanan göçler yüzünden hayalet köy haline geldi. Eski yıllarda yüzlerce insanın yaşadığı köyün nüfusu son TÜİK verilere göre 39’a kadar indi. Köyde şimdilerde ise 7 erkek ve 2 kadından oluşan toplam 9 kişi yaşıyor.

Elazığ'ın hayalet köyü: Yalnızca 9 kişi yaşıyorElazığ'ın Karataş köyünde yalnızca iki aile yaşıyor

OKUL VAR, ÇOCUK YOK

Geçmiş yıllarda nüfuslarının fazla olduğunu belirten Karataş Köyü Muhtarı Nadir Yılmaz, "Köyümüz son TÜİK verilerine göre nüfusu en az olan köy olarak açıklandı. Çalışma şartları nedeniyle göç vermek zorunda kaldık. Önceki yıllarda köyümüz kalabalıktı, nüfusu çoktu. Biz burada köyümüzü yaşatmaya ve şenlendirmeye çalışıyoruz. Komşularıma, arkadaşlarıma sesleniyorum köylerini harap etmesinler, köylerini hiçe saymasınlar, gelsinler imar etsinler" dedi.

Şu anda köy nüfusunun 39 kişi olduğunu ancak 9 kişinin yaşadığını belirten Yılmaz, "5 kişi benim ailem, 4 kişi de başka bir aile var. Yazın nüfusumuz biraz daha fazla oluyor. Bazen 40 veya 50 kişiye kadar çıkıyor. Ben 55 yaşındayım, geçmiş yıllara gidiyorum, eskiyi yâd ediyorum. Çocuk sesleri, bağırtı çağırtı, hayvan sesleri durmazdı. Şimdi ise hiç kimse yok, bir tek benim ailem ve arkadaşımın ailesi var. Köyde okul var, okula gidecek çocuk yok. Köyde en küçük kişi 20 yaşında. İsterdim ki benim köyüm 39 değil de 109 olsun ama malum nedenlerden dolayı köyümüz göç vermek zorunda kaldı. Hayvancılık yapıyoruz, o diğer arkadaşa gidiyoruz hasbihal etmeye o bize geliyor günümüz öyle geçiyor" şeklinde konuştu.

Elazığ'ın hayalet köyü: Yalnızca 9 kişi yaşıyor

"KALABALIK OLSA DAHA GÜZEL OLURDU"

Köy sakinlerinden Semihe Yılmaz ise "Köyümüz eskiden kalabalıktı, okulumuz vardı. Evlenip şehre göç edenler oldu. Şimdilerde köyde yaşlılar kaldı, onlar da sadece yazın geliyor. Kış şartları zor olduğu için köyde duramıyorlar. Ama yaz için köy hayatı çok güzel. Bu köyde 9 kişi yaşıyoruz. Hayvancılıkla uğraşıyoruz. İşlerimizi hallediyoruz, sohbet muhabbet ediyoruz. Köy hayatı gerçekten çok güzel, herkesin köylerine gelmesini isterim. Köyümüz kalabalık olsa daha güzel olurdu" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...