İstanbul'da müsilaj kabusu yeniden baş gösterdi!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul'da müsilaj kabusu yeniden baş gösterdi!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Geçen yıl Marmara Denizi'ni kaplayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uzun uğraşları sonucu temizlenebilen müsilaj Maltepe sahilinde yeniden ortaya çıktı.

Geçen yıl yoğun bir şekilde Marmara Denizi'ni kaplayan müsilaj bu yıl Çanakkale Boğazı’ndan sonra İstanbul’da da yeniden ortaya çıktı.

Balıkçıların kabusu haline gelen deniz salyası geçen sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Marmara Denizi'ndeki müsilaj seferberliği kapsamında temizlenmişti.

10 BİN 664 METREKÜPLÜK ALAN TEMİZLENMİŞTİ

10 bin 664 metreküplük müsilaj temizliğinin ardından hem sahiller hem de balıkçılar rahar bir nefes almıştı. Ancak bahar aylarına yaklaşırken müsilaj kabusu yeniden baş gösterdi!. Bu yıl İstanbul'da ilk müsilaj birikintisi Maltepe açıklarında görüntülendi.

İstanbul'da müsilaj kabusu yeniden baş gösterdi!Havadan çekilen görüntülerde müsilaj tabakasını nasıl deniz yüzeyini kapladığı gözler önüne serildi.

DENİZİN ALTINDA YOK

Maltepe’de deniz altından çekilen görüntülerde ise müsilaj yoğunluğuna rastlanmadı.

Deniz Salyası olarak da bilinen Müsilaj geçtiğimiz yıl Mart ayında Marmara ve Ege Denizi’nde ortaya çıktı.

Marmara Denizi'nin müsilaj ile kaplanması ile bölgedeki balıkçılar olumsuz etkilenmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...