Leopar kaçtı, fil kovaladı

Düzenleyen:
Leopar kaçtı, fil kovaladı

YAŞAM Haberleri

Güney Afrika’da dev bir erkek fil, Madikwe yaban hayatı koruma alanında bir kilometre uzaktaki leoparı sürü için tehdit olarak algılayarak peşine düştü.

Leopar, kızgın filden bir ağacın üzerine atlayarak kurtuldu. 1,5 saat kadar ağacın etrafında dolaşan, ağacı devirmeye çalışan ve bir ara hortumuyla leopara doğru toz püskürten fil, sonunda pes ederek uzaklaştı.

Leopar kaçtı, fil kovaladı
1,5 saat kadar ağacın etrafında dolaşan, ağacı devirmeye çalışan ve bir ara hortumuyla leopara doğru toz püskürten fil, sonunda pes ederek uzaklaştı.

Fille tüm çabalarına rağmen ağacın tepesinden inmeyen leoparın fotoğraflarını Amerikalı yaban hayatı fotoğrafçısı Kevin Dooley (60) çekti. Dooley, “Tabiatta leopar nadiren görülür. Hele leoparın fille kapışması insanın ancak hayatında bir kere görebileceği bir şeydir. Şahit olduklarıma inanamıyorum” dedi. Filler, sürüdeki yavruları korumak için aslan ve leopar gibi büyük yırtıcılara saldırabiliyor.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...