Masumlar Apartmanı'ndaki "Safiye" topluma ayna tutuyor

Düzenleyen:
Masumlar Apartmanı'ndaki "Safiye" topluma ayna tutuyor

YAŞAM Haberleri

TRT1 ekranlarında gösterilen Masumlar Apartmanı dizisinde Ezgi Mola’nın canlandırdığı temizlik hastası Safiye, toplumda sıkça görülen önemli bir rahatsızlığı yeniden gündeme getirdi.

Sürekli kendini kirli hissetme gibi davranışlarla kendini gösteren takıntı durumu psikolojide Obsesif Kimpolsif Bozukluk (OKB) diye nitelendiriliyor. OKB’lilere ayna tutan dizi izleyicinin ilgi ve beğenisini topladı.

Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz dizilerde bu konunun işlenmesinin insanlık adına büyük hizmet olduğunu söyledi. Yılmaz  "Türkiye'de OKB’ye sahip insan sayısı inanamayacağınız kadar çok. Bu sıkıntı sanki bir kusur, bir ayıpmış gibi algılanıldığı için konuşulmuyordu. Bu da OKB'nin zaten çok zor olan hayatını daha da zorlaştırıyordu. Bazıları onların yaptıklarını 'şımarıklık, ilgi çekme' diye nitelendiriyor.

Bu diziler sayesinde sadece kendilerinde olmadığını gördüler ve aileler de bunun istem dışı gerçekleştiğine ikna oldular. OKB bir insanın başına gelebilecek en zor durumdur. Dürtülerle hareket edilmeye başlandığında mantık devre dışı kalıyor. Bilinçaltında başlayan bu sorunun yine bilinçaltından düzeltilmesi gerekiyor" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...