Sivas'ta kene nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sivas'ta kene nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti

YAŞAM Haberleri  / AA

Havalar ısınmasıyla beraber kene vakalarında artış görülmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde Yozgat'ta ve Sivas'ta kene ısırması nedeniyle hayatını kaybedenler olmuştu. Bunların ardından Sivas'ta yaşayan 2 kişi daha kene nedeniyle hayatını kaybetti.

Doğanşar ilçesine bağlı Çatpınar köyünde çiftçilikle uğraşan Hasan Yuva, 5 gün önce rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilen ve Kırım Kongo Kanamalı ateşi (KKKA) şüphesiyle yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Yuva hayatını kaybetti.

BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Bir kişide Diyarbakır'da hayatını kaybetti. Diyarbakır'dan koyunlarını otlatmak için Sivas'ın Divriği ilçesine gelen 53 yaşındaki Remzi Polat da rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde KKKA şüphesiyle tedavi altına alınan Polat yaşam mücadelesini kaybetti. Polat'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Diyarbakır'a gönderildi.

GEÇTİĞİMİZ YIL 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kentte bu yıl 506 kişi kene ısırması şikayetiyle hastaneye başvurmuş, 12 kişide Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı tespit edilmişti. Geçen yıl ise 8 kişinin keneden hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...