Van'da husumetli aileler barıştırıldı

Düzenleyen:
Van'da husumetli aileler barıştırıldı

YAŞAM Haberleri

Van'da aralarında husumet olduğu öğrenilen 4 aile bir araya getirilerek barıştırıldı.

Van'da kavgalı olan 4 aile bir araya getirilerek barıştırıldı. Erciş ilçesindeki Söğütlü Mahallesi'nde ikamet eden Tulmaç ve Yaki aileleri arasında 2 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavganın ardından başlayan husumetin sona erdirilmesi için "barış töreni" yapıldı. Köy camisinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından aile mensupları bir araya getirilerek barıştırıldı.

Kırkdeğirmen Mahallesi'nde de geçen yıl muhtarlık seçimleri nedeniyle yaşanan kavgada bir kişinin ölümünün ardından aralarında husumet oluşan Sin ve Korkmaz aileleri için kentteki bir düğün salonunda tören düzenlendi. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, burada yaptığı konuşmada, ailelerin aralarındaki husumeti sona erdirmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da yıkmanın kolay, yapmanın ise çok zor olduğunu vurgulayarak, "Akraba aileler arasında talihsiz bir olay yaşandı. Bugün bu talihsiz olayı bertaraf ettik. Ailelerimizin barışması çok önemli." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından aileler kucaklaşarak aralarındaki husumete son verdi.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...