Hizmete adanan bir ömür...

A -
A +
Hüseyin Hilmi Efendi buyurdu ki: "Bütün bu kitaplar, hep Abdülhakîm Arvâsî hazretlerinin himmetleriyle, gayretleriyle yazıldı kardeşim. Bu kitaplara ömrümü verdim..."
Bugün, büyük İslâm âlimi Hüseyin Hilmi Işık Efendinin (rahmetullahi aleyh) hicri tarihle vefat yıl dönümüdür... Hüseyin Hilmi Efendi, teğmenlikten albaylığa kadar Türk ordusunda zehirli gazlar mütehassıslığı ve kimyâ öğretmenliği yapmış, çok subay yetiştirmiş bir zattır... İhlas Holding'in kurucusu rahmetli Enver Ören'in de kayınpederidir. Başta; "Tam İlmihâl Seâdet-i Ebediyye" olmak üzere, Hakîkat Kitabevi tarafından neşredilen, 14 Türkçe ve bunların; Arabî, Fârisî, Fransızca, Almanca ve İngilizce yayınlanan pek çok kitabı vardır...Bu mübarek zat, 90 yaşında vefât etti. 26 Ekim 2001'de (9 Şa'bân 1422) talebelerinin ve sevenlerinin gözyaşları arasında büyük bir kalabalıkla Eyüp Sultan Kabristanı'ndaki aile mezarlığına defnedildi...Hüseyin Hilmi Işık Efendi buyurdu ki:"Çalışmak bir nîmettir. Babam vefât ettiğinde, 18 yaşındaydım, lise son sınıftaydım. Üç kız kardeşim vardı. Bir de annem... Kardeşim Sedat küçüktü o zaman. Bir gün mübarek hocam Abdülhakîm Arvâsî hazretleri bana sordular:-Senin annen, kardeşlerin ne iş yapıyor? Ben de dedim ki:-Efendim, kız kardeşlerim nakış işliyorlar. Fakat onları işlemeden evvel, kumaşın üstüne resimlerini çizmek gerekiyor. Bunları da Kapalıçarşı'da, Tokayi isminde bir gayr-i müslim kadından alıyor. Çizilmiş, böyle bohçayla getiriyor. İki ablam da makinede onları işliyorlar... Efendim, ayrıca, kardeşlerim bunları işlemek için sabahtan akşama kadar makinede göz nûru döküyorlar. Çok zor oluyor, çok zahmet çekiyorlar...Efendi hazretleri bunları dinleyince bana buyurdu ki:-Hiç zor gelmesin. Meşgûliyet bir nîmettir. Meşgûliyet olmazsa şeytân musallat olur. Onların dinleri için, dünyaları için, âhiretleri için bu iş çok iyidir."Hüseyin Hilmi Efendi yine buyurdu ki:"Bizim anlattıklarımız, yazdıklarımız, hep Abdülhakîm Efendi hazretlerinden duyduklarımızdır kardeşim. Hiçbir şeyden haberim yoktu. Efendi hazretlerinden işite işite öğrendik. İyi ki ondan işittik; çünkü doğru şeyleri öğrendik. Bütün kazandıklarımız, Abdülhakîm Efendi hazretlerinin bereketi ile olmuştur. Velhasıl o mübareğin sayesinde bu hizmetler meydana geldi elhamdülillah. Bütün bu kitaplar, hep onların himmetleriyle, gayretleriyle yazıldı kardeşim... Bu kitaplara ömrümü verdim... Allahü teâlâ inşâallah âhirette de Efendi hazretlerinin huzurlarından ayırmaz bizi. Hadîs-i şerîf şu müjdeyi veriyor: (El mer'u mea men ehabbe.) Yani, insan, dünyada kimi severse, âhirette onun yanında olacak. Biz de onları seviyoruz elhamdülillah..."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.