Maça VAR etkisi

A -
A +

Derbinin 15. dakikasında Ozan’ın tabanı Mustafa’nın kafasının üzerine kalkınca “Endirekt Serbest Vuruş” kararı verildi. G.Saraylı oyuncular bu karara “ayak mesafesine kafa soktu” diye itiraz etseler de pozisyon bel hizasının yukarısında olduğu için Cüneyt Çakır tarafından doğru değerlendirildi.
Kullanılan endirekt serbest vuruşta barajda bulunan Eren zıplarken gelen topa kollarıyla vücudunu genişletip müdahale etti. Çakır, VAR’ın ikazı ile doğruyu bulup penaltıyı verdi.
44. dakikada Medel’in çok yakın mesafeden vurduğu top Vida’nın eline çarptı. Burada hem mesafe çok yakındı hem de Vida’nın eli topa doğru gitmiyordu.
VAR’daki Mete Kalkavan’ın “izleme önerisi” gereksizdi. Nitekim pozisyonu izleyen Çakır “penaltı yok” dedi.
66. dakikada Necip - Onyekuru mücadelesinde hakem Çakır önce penaltı kararı verip, sonra VAR’ın ikazı ile pozisyonu tekrar izleyip Onyekuru’nun topu eliyle oynadığı gerekçesiyle penaltıdan vazgeçti. Bu pozisyonda Necip’in Onyekuru’ya müdahalesinde faul olduğu gibi, Onyekuru’nun da eliyle topu düzeltmesi de var. İzlediğimizde hangisinin önce olduğuna karar vermek çok zor... Bu nedenle hakem kararına saygı duymak gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.