G.Saray’ın penaltısı hatalıydı

A -
A +

19. dakikada Galatasaray ceza sahası içerisinde Marcao yatarak topa müdahale etse de hareketinin devamında sağ dizi ile Vedat’ı yere düşürdü. Topa müdahalesinin sonrasında yaptığı hareketten dolayı hakem, penaltı noktasını gösterdi. Marcao’nun hareketinde herhangi bir sakınma niyeti olmadığından Halil Umut Meler’in penaltı kararı doğru. Temaslı bir müdahaleden dolayı pozisyon, VAR’ın görev sahasına girmez.

> KIRMIZILAR DOĞRU
İkinci yarıda da oyuncuların agresif ve futbol dışı hareketleri kesilmeyince Halil Umut Meler sarı kartları serpiştirmeye başladı.  F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal hakemin faul kararına “kabul edilemez” seviyede tepki gösterip, saha içine girerek protesto eden hareketler yapınca kırmızı kart gördü.
4. hakemin uyarılarıyla Belhanda ve Deniz’e gösterilen kırmızı kartlar doğruydu.

> ONYEKURU TAKILDI
Jailson - Onyekuru mücadelesinde Meler penaltı düdüğünü çaldı. Burada Jailson, topa müdahale etti. Hareketinin devamında Onyekuru onun ayaklarına takılarak yere düştü. Hakemin bu penaltı kararı hatalı idi. Protokol gereği VAR karışmasa da burada karar satışı yaparak pozisyonu hakem mutlaka izlemeli idi. 

> KURAL HATASI YOK
Belhanda ile Deniz’in kırmızı kart gördüğü anda hakem oyuncu değişikliği işareti vermiş ve Ahmet Çalık oyun alanına girmişti.
Ancak Belhanda’nın Deniz’e yaptığı hareket oyun sahası içindeydi. Hakem değişikliği iptal etti, Ahmet Çalık’ı oyun alanı dışına gönderdi.  Bu doğru uygulama ile G. Saray 10 kişi kaldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.