Penaltı ağır oldu!

A -
A +

Rakibin beline iki elinle birden sarılırsan, Atiba gibi zeki bir futbolcu da penaltıyı alır

Yeni MHK, ilk hafta tayinlerinde yeni isimlere daha fazla şans verdi.    
Bu maça “derbi” tecrübesini ilk defa yaşayacak olan Ali Şansalan’ı atadı.
Seyircisiz maçlar, aslında hakemler için büyük avantaj.
Ali Şansalan da dün bu avantajı iyi kullandı ve ilk dakikalardaki heyecandan kaynaklanan tedirginliğini kısa sürede atlattı.
İlk yarı boyunca gösterdiği 4 sarı kart da doğruydu.

K. AHMET’İN ELİ DOĞAL KONUMUNDA
36. dakikada Kamil Ahmet’in eline gelen topta Beşiktaşlılar penaltı beklediler. Hakem ve VAR haklı olarak “devam” dedi. Kamil Ahmet’in eli doğal konumda ve vücudunu genişletmiyordu.

PENALTIYI ATİBA ALDI
60. dakikada köşe vuruşundan gelen topta Trabzonsporlu Flavio, Atiba’nın beline iki eliyle sarılıp rakibinin hareketini bir an engelledi.
Bunu hisseden Atiba da kendini hemen yere bırakıp penaltı istedi. VAR’dan gelen uyarı ile pozisyonu defalarca izleyen Ali Şansalan penaltını kararını verdi.
Ve önceden sarısı bulunan Flavio da kırmızı kart gördü. Bu tür pozisyonlarda defans oyuncuları son derece dikkatli olmalı, rakibin beline iki elinle birden sarılırsan, Atiba gibi zeki bir futbolcu da penaltıyı alır.
Bu karar için hakeme “yüzde 100 hatalı” diyemeyiz ancak karar biraz ağır oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.