Sultangazi Belediyesinden açıklama geldi

A -
A +
Sayın ilgili; 05.11.2021 tarihinde gazetenizde yayınlanan “Sultangazi’de 50. Yıl Mahallesi’nden Başkan’a Çağrı” adlı haberde geçen konuya istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur. Sultangazi Belediyesi olarak eğitime ve kültüre büyük önem vermekteyiz. Bu doğrultuda, yediden yetmişe her yaş grubundan tüm komşularımıza hizmet sunmak üzere çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz.
Sultangazi ilçesi sınırları içerisinde belediyemiz tarafından vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş bulunan 13 kütüphane olup bunların en büyüklerinden biri 50. Yıl Mahallesi’ndeki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi Kütüphanesi’dir. Bu kütüphane, yalnızca çocukların kullanımına yönelik olmayıp her yaştan kitapsevere hizmet sunmaktadır ve kütüphanenin ziyaretçileri arasında, çocukların yanı sıra önemli oranda yetişkin kitapsever de bulunmaktadır. Çocuk kitaplarının bulunduğu bölüm dışında, yetişkin okurların ilgi alanlarına yönelik birçok konu başlığı altında toplanmış binlerce kitap, yine Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde okurların istifadesine sunulmuştur. Kütüphanemiz, haftanın 7 günü, 09.00-24.00 saatleri arasında vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi Kütüphanesi haricinde, Uğur Mumcu Hizmet Tesisi’nde bulunan kütüphanemiz ile e-Kütüphanemiz de 50. Yıl Mahallesi vatandaşlarımızın hizmetindedir. Bu kütüphanelerimiz, 50. Yıl Mahallemizin sınırında bulunmaktadır ve her yaştan ziyaretçiyi ağırlayabilecek imkân ve kapasiteye sahiptir. İki kütüphanemiz de, yine haftanın 7 günü, 09.00-24.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın hizmetindedir.
50. Yıl Mahallesi’nde muhtarlık binasının da bulunduğu eski binanın yerinde inşaatına başladığımız Kültür Merkezinde de bir kütüphanemiz yer alacaktır.
Bilgilerinize sunarız...
Biz de gönderilen açıklama için Sultangazi Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğüne teşekkür ederiz. (F.A.)
 
 
Sürpriz su kesintilerine bir son verseniz artık!
 
"Feridun Ağabey, Çerkezköy’den yazıyorum. İnanın bıktık artık hemen her gün yaşanan su kesintilerinden. Tamam bir çalışma vardır, kesinti olmak zorunluluğu vardır. Ama saati vardır tarihi vardır, insanlara önceden haber verilir ve insanlar kendilerini buna göre ayarlar.
Hiç olmazsa gündüz insanlar işinden gücünden olmaz. Çalışma olacak saatlere göre kendini ayarlar. Tamam biz çalışanlar tuvalet ihtiyacımızı eski usul bidonla kovayla tas ile yapmaya çalışalım da evde yeni doğmuş bebekleri olanlar ne yapacak? Her şeyi medeniyetin getirdiği kolaylığa göre düzenliyorsunuz, sonra da şehre su hizmetini gerektiği şekilde ve hızda veremiyorsunuz. Biz vatandaşlar musluk karşısında su kesintisi sürpriziyle karşılaşıyoruz. Su ısıtıcısı elimizde kovaya doldur doldur yıka bu devirde ayıptır günahtır, yeter artık! 
Ödenmeyen 2. faturada suyu kesmeyi biliyorsunuz. Peki aldığınız paranın karşılığını vermeyi ne zaman öğreneceksiniz? Lütfen su şebeke hizmetini de en az fatura takibi kadar hassas yapmanızı bekliyoruz. Saygılarımızla” diyen Çerkezköy’den Rumuz: “Anne” isimli okuyucumuz, TESKİ, Çerkezköy’de devam eden çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Basına yapılan açıklamada çalışmaların planlandığı şekilde devam etiğini belirten TESKİ müdürü, 4 kilometrelik bir kazı alanına 10 katı boru döşendiğini ve çok büyük bir emek harcandığı belirterek, bu yatırımın Çerkezköy için çok önemli olduğunu belirtti. Yani biraz daha sabır. (F.A.)
 
 
Bunlar psikologlara da kafa tutar!
 
“Kıymetli Feridun Abiciğim, TBMM araştırma komisyonunda kadına yönelik şiddetle mücadele için çiftlerin evlilik öncesi eğitime tabi tutulması önerisi olmuş… Yani şiddeti önleme merkezlerinde psikolog denetiminde evliliğe uygunluk raporu alınması ile izin verilmesi gündeme getirilmiş. Hayatımızın her anını bilerek bilmeyerek kurallarla, şartlarla sınırlamaya devam ediyoruz. Bu tür önerileri okudukça hatırıma Ragıp Paşa’nın ünlü beyti geldi:
Turfe dükkân-ı hikemdir bu kühen tâk-ı felek,/Ne ararsan bulunur derde devadan gayrı...
Yani, “bu feleğin eski kubbesi tuhaf hikmetlerle dolu bir dükkândır. Burada derde devadan gayri ne ararsan bulabilirsin...”
Aile içi şiddeti önleme adına ne kararlar alınmadı, ne yazılar yazılmadı. Ne tedbirler getirilmedi? Sonuç koca bir hüsrandı… Bu yeni öneride de düşünsenize bir kere… Adam psikopat ve sevmiş. Her şeyi tamamlamış psikolog, psikopat olduğunu anladı izin raporunu vermedi? Doktorlarımızdan sonra bir psikologlarımız darbedilmemişti, onları da döverler, 'Sen kimsin benim uygun olmadığımı tespit edip rapor vermeyeceksin' diyerek. Daha kötüsünü yazayım. Kadın tarafı da erkek tarafı da şiddeti önleme merkezini 7/24 basarlar camı çerçeveyi indirirler… Abiciğim, düşünce on numara beş yıldız ama unutmayın ki otuz yıllık hatta kırk yıllık evliliklerde bile oluyor bu aile içi şiddet. Bu sorunun sebebi de sonucu da sanki üzerinde çok kafa yorulması gerektiren bir şey… Dua eder dua beklerim..."
       Erdinç Işık-Kartal/İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.