İhlas Holding’e, TGRT’ye karabasan gibi çöktüler

A -
A +
28 Şubat, yakın tarihimizin en iğrenç darbesidir. Bu darbeyle; Müslümanları, muhafazakârları, dindarları yok etmek için her şey yapıldı. Medya, siyaset, üniversiteler, iş adamları, STK’ların yemediği halt kalmadı. 
Anadolu insanının kendi oluşturduğu şirketleri perişan ettiler, bitirmek için her illegal yolu denediler. FETÖ’cülerin adam gibi yargılayamadığı 28 Şubat davasının darbeci asker ayağı yargılandı ve çoğu müebbet aldı. Milleti perişan edenler tuhaf bir kararla hapse gitmedi. Bu karar milleti çok üzmüştür. Aşağılık darbecilerin yeri hapistir ve ölene kadar da orada kalmalılar. Her demokraside darbecinin sonu budur. Ama medya ve STK ayağına hâlâ dokunulmadı. Dokunulması yakındır. 
Geçen hafta 28 Şubat davasının gerekçeli kararı yayınlandı. Özellikle genç arkadaşların o dönem neler yaşandığını bilmesi gerekir. Gerekçeli kararda yazan bilgiler dehşet! Gazetemiz Türkiye’nin birkaç gün önce manşete çektiği haber yalın gerçekleri ortaya koyuyor.
 
“İhlas’ı, TGRT’yi bitirin”
 
Beş yıl süren 28 Şubat davasının gerekçeli kararında, darbecilerin başta İhlas Holding olmak üzere, muhafazakârların üstüne nasıl karabasan gibi çöktüğü tek tek anlatılmış. Darbecilerin ve onlara yardım edenlerin ‘bin yıl sürecek’ dedikleri baskı sürecinde işledikleri suçlar, niyetleri ve bağlantıları ortaya dökülmüş.
Mahkeme kayıtlarına göre İhlas’ı, “engellenmesi gereken şirketler” listesinin başına koyan darbeciler “TGRT gibi görsel ve işitsel basının çok yakından takip edilmesi, tekzip, yalanlama, yargıya başvurma gibi önlemlerin alınması” gerektiği talimatını vermişler.
Bugün basın özgürlüğü diyenler 28 Şubat’ta neredeydi. Anadolu insanının sesini duyurduğu en güçlü ve etkili ses olan İhlas ve TGRT’yi özel hedef seçmiş darbeci alçaklar. Muhafazakâr ve milliyetçi kesimin temsilcisi bu iki güzide kurumumuzu darbeciler eliyle susturmak için ellerinden geleni yapanları tarih affetmeyecek. 
Üstelik bu kirli işleri yapanlar aradan 21 yıl geçtiği hâlde özür bile dilemediler. Yaptıkları yanlarına kâr kaldı. Eylül 1997 tarihli, 89 sayfadan oluşan “gizli” ibareli belgede yer alan şu satırlar dönemin generallerinin “irticaya karşı alınması gereken tedbirler” bahanesiyle dindarlara nasıl hayat hakkı tanımadığını gösterdi: “Siyasi İslam’a maddi destek sağladığı iddia edilen Kombassan, İhlas, Yimpaş gibi şirketler yakın takibe alınmalı. Büyük şirketler yanında, siyasi İslama maddi destek sağlayan, küçük şirket ve iş adamları tek tek saptanıp gereği yapılmalıdır. …ambargo uygulanarak etkisiz hâle getirilmelidir.”
Evet bugün ağlayan sızlayan, şikâyet edenler sesinizi duyalım. TGRT ve İhlas’a çökülürken ne kadar mutluydunuz? Anadolu insanının sesini duyuranların medyasına karabasan gibi çökülürken, bankaları batırılırken ne kadar hoşunuza gidiyordu? Şimdi çıkmış demokrasi nutukları atıyorsunuz. Yemezler!..
Aradan 21 yıl geçti. Hepiniz tarihin çöplüğüne gittiniz. TGRT, İhlas dimdik ayakta, siz bittiniz ve daha da biteceksiniz. Allah’ın adaleti her şeyin üzerindedir. Sizlerin yaptığını Batı’da herhangi biri yapsa medeni ölü olur. Hâlâ utanmanız bile yok. 28 Şubatçı kafa elini attığı her şeyi batırdı, değersizleştirdi. 
 
28 Şubat, 27 Nisan ve 17/25 Aralık’ı destekleyenler aynı kişiler
 
Daha önce yazmıştım ve gene altını çizmemde fayda var/28 Şubat askerî darbesi bu milletin büyük çoğunluğunu ezmiş bir darbedir ve insanlık suçudur. 28 Şubat’a askerî darbe demeyen ve 28 Şubat’ı savunan herkes suçludur. Bir darbeyi savunmak insanlığa karşı işlenmiş suç kapsamındadır ve zaman aşımı kesinlikle yoktur. 28 Şubat darbesini ya da 27 Nisan muhtırasını geçmişte savunmuş veya hâlâ savunan herkes suçludur.
Askerî darbeleri ya da darbe teşebbüslerini savunmuş ve savunan her kimse bedelini ağır ödeyecektir. 28 Şubat davasının üstünü aşağılık terör örgütü FETÖ örtmek istemişti. 28 Şubat darbecilerini korudu FETÖ. Çünkü 28 Şubat medyası ile 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde ittifak etmişti FETÖ. Hem 28 Şubatçılar hem Fetullahçılar bu kadar aşağılık adamlardır. Zaten medyaya dikkatle bakın. 28 Şubat askerî darbesinde Rahmetli Erbakan Hocamızın devrilmesine destek vererek suç işleyen bütün gazeteciler 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde de FETÖ’yü desteklemiş ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı yok etmek istemişlerdir. Bu çok açık suçtur. Bu darbeciler hep aynı adamlar, hep aynı adamlardır. 
28 Şubatçılar! Her şey daha yeni başlıyor... Eski Türkiye kalıntıları artık varlıklarını sürdüremezler. 28 Şubat’ta suçu olup yargılanmayan herkes hesabını verecek. Geç olacak güç olmayacak.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
(Değerlerimize küfredenlerin yanına kazanç mı kalacak yaptıkları?)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.