FETÖ, FETÖ’yle mücadeleyi bu kadar itibarsızlaştıramazdı!

A -
A +
Devletimizin ve milletimizin bekası için FETÖ’yle mücadele elzem. FETÖ’yü her yerden spatulayla kazır gibi bitirmek lazım. Tek bir FETÖ’nün bile ülkede gerginlik ya da kötülük çıkarmak için yeterli olduğuna şahit olduk! Bir savcı ve bir polisle istediğiniz kişiye kumpas kurabilir, hayatını karartabilirsiniz.
17-25 Aralık sürecinde bir avuç kişi dışında kimse  FETÖ ile mücadele etmedi. 15 Temmuz’dan sonra gerçek mücadele başladı. Ancak son iki yılda geldiğimiz aşamada özellikle FETÖ’nün iş adamlarına yönelik operasyonlarda ciddi soru işaretleri var. Mahkemeler tuhaf şekilde FETÖ şirketlerini sahiplerine iade ediyorlar. Bunun en son örneği Denizli’deki Aynes örneğidir. 
Süt sektöründe Türkiye'de 4. firma olan Aynes şirketi 17-25 Aralık sonrası tarafını FETÖ oluşumundan yana kullandı. Son ana kadar terör örgütünden ayrılmadılar. Aynes’i diğer yazımda detaylı yazdım. Skandalın boyutunu göreceksiniz.   Bazı FETÖ’cü şirketlerin durumunu kısaca özetleyelim. İzmir’de Ahmet Küçükbay örgüt üyeliğinden 6.5 yıl ceza aldı. Cezası iyi hâlden 5.5 yıla düştü. Küçükbay’ın iyi hâli ne acaba, insan merak ediyor! Şirketi daha İstinaf ve Yargıtay aşaması tamamlanmadan kendisine iade edildi.  Samsun’da Simit Center Unlu Mamuller’in sahibi Ahmet Çakır 3 yıl 1 ay, Yeşildal Hırdavat'ın sahibi Tayfur Yeşildal 7 yıl 6 ay, Tozlu Giyim'in sahibi Hüseyin Tozlu 3 yıl 1 ay hapse mahkûm edildi. Peki, şirketleri ne oldu? İstinaf ve Yargıtay kararları beklenmeden sahiplerine iade edildi. Samsun’da kim FETÖ’cü deseniz bu üç şirket ve sahiplerini elle gösterirler. Peki, Adana’da ne oluyor? İnanamayacaksınız ama Adana’da FETÖ’den işlem görüp TMSF’ye devredilen şirketlerin hepsi sahiplerine iade edildi. Adana’da, 25 Aralık veya 26 Aralık 2018’de yapılan mahkemelerde 54 şirket üzerindeki TMSF kayyımı kaldırıldı. O şirketlerin tamamını ekte sunuyorum. Bazılarının isimleri şöyle: Karteks, Kardeşler Taahhüt Pazarlama, Vural Kimya, Tepebağ Yapı İnşaat, Yağmur Mobilya, Ali Koçaklı, Emira Yapı, HMC Mobilya, Ser-er Enerji, Milenyum Orman Ürünleri vb. Demek ki FETÖ her yere sirayet etmiş, Adana’ya edememiş. Adana’da FETÖ’cü şirket hiç yokmuş. Biz yanlış biliyormuşuz. İstinaf ve Yargıtay beklenmeden şirketler sahiplerine iade edildi. Adana gibi 4. ya da 5. büyük ilde FETÖ ile iltisaklı tek şirket olmaması garip! Belki de yoktur da, biz abartıyoruzdur. Neden olmasın? Bu arada güvendiğim kaynaklarımdan öğrendiğime göre Zonguldak’ta da FETÖ’cü şirketlerin üstündeki TMSF kayyımı kalkmış. Mahkemeler çok iyi çalışıyor(!) Her gün haberlerde görüyoruz. Hava Kuvvetleri’nde şu kadar, Kara Kuvvetleri’nde bu kadar ByLock kullanıcısı ya da ankesörlü telefondan arayanlar gözaltına alındı diye. Tamam, hepsi alınsın ama iş adamlarına niye müsamaha gösteriliyor!  Şirketleri niye iade ediliyor? Üç ihtimal var. Birincisi, mahkeme heyeti kripto FETÖ’cü ve intihar ettiler. İkincisi, FETÖ borsası devrede. Avukatlar üzerinden işler hallediliyor. Üçüncüsü, siyasi el var. Son ihtimali düşünmesi bile korkunç. 
Ne hazindir ki, medyanın tamamına yakını bu olayı görmüyor. Bizim taraf zaten bitik. Onlar Rusya, Pentagon, İsrail ve Suriye'yi yazmakla meşguller. FETÖ’yle mücadele diyeceksin ama FETÖ’cü devasa şirketlerin iade edilmesine çıt çıkarmayacaksın. Olacak iş değil. FETÖ, FETÖ’yle mücadeleyi bu kadar itibarsızlaştıramazdı!..
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYINAynes’te mahkeme skandalı nasıl izah edilir?    
FETÖ, FETÖ’yle mücadeleyi bu kadar itibarsızlaştıramazdı!FETÖ, FETÖ’yle mücadeleyi bu kadar itibarsızlaştıramazdı!FETÖ, FETÖ’yle mücadeleyi bu kadar itibarsızlaştıramazdı!FETÖ, FETÖ’yle mücadeleyi bu kadar itibarsızlaştıramazdı!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.