Büyüğe saygı kalmamış!

A -
A +

Devir değişti. Artık büyüğe     saygı hak getire. Günlük alanda olmayanı, yeşil sahada arayan var mı hâlâ?

Henüz 6-7 yaşlarında her sabah sınıfa girmeden önce “Yasam, küçüklerimi sevmek, büyüklerimi saymak” diye haykırırdık ne anlama geldiğini pek bilmeden.
Büyüğün ne demek olduğunu ve neden saygı duyulması gerektiğini zamanla öğrendik.
Ancak devir değişti. Şimdi büyüğe saygı hak getire. Günlük alanda olmayanı, yoksa hâlâ yeşil sahada bekleyen mi var?
***
Teknik heyetinden futbolcusuna kadar Gökhan Çıra’ya bilenmenin etkisiyle Tuzlaspor karşısında Aslan olduğunu hatırlayan sarı-kırmızılı takımın Göztepe deplasmanında ne yapacağı büyük merak konusuydu.
İç sahada çok zorlanan, deplasmanlarda ise fobiye yenik düşen Galatasaray, baskılı oynama arzusuyla başladı maça ama 15 yıl öncesinin demode dizilişinin (4-1-3-2) faturası ağır oldu.
Bir başka deyişle bu diziliş, bir maçın gidişatında büyük rolü olan orta sahanın Selçuk, Feghouli, Belhanda ve Ömer dörtlüsüne teslimi anlamı taşıyordu.
İleri ikilideki Babel ve Falcao’nun zaten savunma yapmadığını, orta sahadaki dörtlünün de sadece Ömer Bayram’la direnç gösterebileceği maç öncesinden belliydi aslında.
Buna karşın, Göztepe zaman zaman önde baskı yaparak, bazen de savunma arkasına adam kaçırarak, çokça da temaslı oyun oynayarak hâkim bir görüntü çizdi. Sonuna kadar hak ederek üç puanın sahibi oldu.
***
Geçen sezon “8 puan da kapanır 18 de” diyen ve mutlu sona ulaşan Terim, bu sezon daha az puan farkına rağmen, “Sorumlu benim, kabahat bende” sözlerini kullanıyorsa Galatasaray dün akşam İzmir’de havluyu atmıştır.
Yalnız takıldığım bir konu var; Fatih Hoca’m bu kabahatin bedeli ne? Misal, Süper Lig’de bir maçın galibiyet ödülü 2 milyon 765 bin lira. Yaşanan kayıpların sorumlusu olduğunuzu ilan ettiğinize göre, bu parayı siz mi tazmin edeceksiniz?

MAÇIN ADAMI: Cameron Jerome

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.