Kaleciler de olmasa!..

A -
A +

Galatasaray cephesinde yeni bir şey yok. Bakmayın siz Konyaspor’un namağlup unvanının sona erdirilmiş olmasına; İlhan Palut’un öğrencileri Galatasaray’ı kendi sahası ve seyircisi önünde fazlasıyla hırpaladı.

4. dakikada Skubic ile kaleci Sehic’in anlaşmazlığı Galatasaray için büyük ikramiye gibiydi. Mustafa Muhammed’in takipçiliğiyle gelen erken gol, oyunun şeklini de değiştirdi. Galatasaray’ın önde baskıyla Konyaspor yarı alanında baskıyla oynaması beklenirken, yediği erken gole tepki veren yeşil beyazlı takım kalan 86 dakika neredeyse tek kale oynadı. 

Problem bireysel değil

Rakibine önde basan, hücum dönüşlerinde ribauntları da alarak atak tazeleyen Konyaspor, forvetsizliğe, beceriksizliğe ve iki defa da Muslera engeline takıldı. Dün dokuzuncu lig maçına çıkan Galatasaray’ın hâlâ bir oyun planının olmaması, gelecek adına çok büyük soru işaretidir. Konyaspor’un oyununa hiçbir şekilde cevap veremeyen, topa hâkim olmayı bırakın meşin yuvarlağı ayağında bile tutamayan Galatasaray’ın bu kadar mahkûm olduğu bir maçı da hiç izlememiştim. İlginç olan bir başka husus da savunmanın önündeki beşli orta sahada görev yapan Taylan, Morutan, Halil, Kerem’in ikinci yarıda oyundan çıkarılmasına rağmen hiçbir şeyin değişmeyişidir. Bu durum, problemin bireysel olmadığının apaçık göstergesidir.

Kısa pasla çıkamıyor

Bir başka konu ise savunmadan kısa pasla çıkamama probleminin sürüyor olmasıdır. Taylan’ın 6 numara pozisyonunda zayıf kalması ve ilk 20 dakika itibarıyla kırmızı kart görme potansiyelinin artması sonrası, mecburen oyuna giren Gustavo’nun daha çok fırın ekmek yemesi gerektiği de ortadadır.

Konyasporlu Sehic, meslektaşları Laziolu Strakosha ve Göztepeli İrfan Can’la aynı şanssızlığı yaşayınca kötü oynayan Galatasaray bir maçını daha kaleci ikramıyla kazanmış oldu.

Maçın adamı: Sehic (!)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.