Ortaya karışık...

A -
A +
Hayat bazen kare battaniyenin uzun tarafını bulmak gibi!.. O zaman n’aapıyoruz, kafamıza takmıyoruz. Ortaya karışık, olaylarla barışık yaşıyoruz;
-Kokuyor mu diye kontrol etmek için o ayağını çevirip burnuna kadar sokan milletten, nasıl uluslararası bir jimnastikçi çıkmamış diyordum ki; Millî sporcumuz Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Tebrikler...
- Şehirler arası otobüste, kek servisi başlayınca aniden uyanan insanlardan korkarım ben...
-Yurdum insanına özgü motivasyon: “Bu mal yapıyorsa, ben de yaparım!”
-Makyaja da ehliyet versinler! Sürmesini bilmeyen, sürmesin kardeşim!
-Dolmuşta 'abi paranın üstü gelmedi' demek seni seviyorum demekten daha zor bi şey, net!..
-Nedense babalar istiyor ki; gece yatmaya giderken tüm evren de onunla aynı anda uyusun, kimse bi hayat belirtisi vermesin.
-Evlenenler var, nişanlananlar var, okulu bitirenler var, ev alanlar var, bir de ‘hayırlı olsun’ diyerek yaşayanlar.
-Nöronlar uyanacak da, beyni uyaracak da, selebral kortexin frontal lobundaki miyelin kaplı aksonlar kalbe ulaşacak da. Sevmek zor iş... Çay var mı çay?
-Sizin de sırtını sıvazlayıp 'Sen espri yapma' demek istedikleriniz var mı?
-O değil de, ilkokulda öğretmen yazı yazdırırken hızlı hızlı yazıp sürekli "evet?..” diyen çocuk! Sen nasıl bi insandın yaa? Nerelerdesin, ne yapıyorsun acaba?
-Lisede uzuneşek oynarken pantolonu yırtıp, ceketi beline bağlayarak tüm gün oryantal gibi gezen kardeşlerim sizi de unutmadım...
-Dede, nine yahut baba... Her evde Windows gibi, koltukta 10-15 dakika otursun hemen kendini kapatıp, uyku moduna alan biri vardır.
-Çorbayı karıştırırken küçük bir girdap oluşturup, hemen ardından ters yöne karıştırıp eğlenen bir insandan zarar gelmez.
-İnsan vücudunda yedi trilyon sinir hücresi var. Bir de bunları ‘aynı anda zıplatmayı başaran’ insanlar!
-Ayağa kalktıktan sonra 'Ben ne yapacaktım ya?' diyenler toplansak; Bu sefer de 'Biz niye toplanmıştık ya?' deriz...
-Biri şu korku filmlerindeki kapıları yağlasın lütfen!
-Öyle evde kedi köpek beslemekle hayvansever olunmaz dostlarım! Hayvansever dediğin benim gibi “koynunda yılan besleyecek!..”
-İki eli birden doluyken elektrik düğmesini burnuyla veya ayağıyla açıp kapayan tek kişi ben değilimdir diye düşünüyorum.
-Heyecanla konuşan arkadaşın tükürüğünün bir damlasının suratına gelmesi ve senin bozuntuya vermeden onu dinlemen. Al sana gerçek dostluk...
-Evden çıkarken markalı poşet aramak için harcadığımız vakti, kitap gazete okumaya harcasaydık dünyanın en gelişmiş, kültürlü ülkesi olabilirdik...
-Telefonumuz düşse panikliyoruz, arkadaşımız düşse gülüyoruz. Hayat işte...
-Küçücük şeylerden mutlu olabilen insanlara kocaman mutsuzluklar yaşatıyorsunuz; Yapmayın!..

Ninem diyor ki; Alışmış kursak, bulamacını ister.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.