Geçmiş olsun Terim Hoca

A -
A +

Semih'i savunmanın sağ arkasında oynatacağınıza takımı sahaya on kişiyle çıkarsanız iddia ediyorum bu kadar sıkıntı çekmezdiniz…

Erzurumspor-Galatasaray karılaşması zaten büyük önem taşıyordu da, hele hele Başakşehir, kâğıt üzerindeki zorlu Yeni Malatyaspor maçını kazanınca maçın ısısı bir hayli yükseldi. Yani Galatasaray'ın şampiyonluk mücadelesinde galibiyete ihtiyacı vardı. Ama Fatih Hoca'nın sahaya sürdüğü on bir, anlaşılan o ki bunun pek farkına varamamış.
Neden mi?
Semih'i savunmanın sağ arkasında oynatacağınıza takımı sahaya on kişiyle çıkarsanız iddia ediyorum bu kadar sıkıntı çekmezdiniz. Buna ilaveten öyle bir orta saha kurmak da rakibin ev sahipliği avantajını fazlasıyla arttırmak demekti. Nitekim maçın ilk yarısında Erzurumspor'un risk almadan oynamaya çalıştığı oyun, tipik şık bir kontra golüyle Fatih Hoca'ya cezayı keser gibi oldu.
Bu ilk yarı sürecinde yanlış Galatasaray tertibinin hiçbir şekilde şampiyonluk soluğu verdiğini hissetmedik. Nitekim Semih-Linnes değişikliği daha 46'dan itibaren "Bak doğrusu buydu" mesajını taşıyordu. Hazır Fatih Hoca'dan söz etmişken devam edelim; hiç Selçuk çıkar da Diagne oyuna girer mi? Zaten arızalı orta saha hepten yok olma çizgisine kadar geldi. Sonra Mitroglou yerini Emre Akbaba'ya bıraktı. Şifo Mehmet de, her aldığı topla Galatasaray savunmasının dengesini bozan Emrah'ı çıkarıp yerine Taylan'ı oyuna sürüşüyle sanki şampiyonluk mücadelesindeki heyecanın kaybolmasını istemiyordu. Belhanda'nın golüyle gelen bir puan, kimse sanmasın ki Galatasaray'ın zirve iddiasını sürdürmesine yardımcı olabilir.
Erzurumspor dün akşam Eduok'un Kasımpaşa'daki icraatlarına yakın bir oyun sergilemesi hâlinde hem kendini feraha çıkarırdı hem de Başakşehir'in işi bitirmesini sağlardı.

MAÇIN ADAMI: İbrahim Akdağ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.