Ustalar kazandı

A -
A +

F.Bahçe ikinci yarıda daha iyi top yapan, pozisyon bulan bir takım görüntüsüne kavuşunca maçı aldı götürdü…

F.Bahçe'nin ilk bakışta sanki yedeklerden kurulu bir takımı maça başlıyordu. Karşıda ise herkesin artık kurtarmaz, düştü dediği Kayserispor ise orta sahası top geveleyen, ön tarafı hiç olmayan bir fotoğraf veriyordu.
Geçen dakikalar içinde hem de oyunun başı diyeceğimiz bir yerde Ozan'ın kırmızı kart görmesiyle Kayserispor'a sanki lige tutunma primi tanınacaktı. Kırmızı kart doğruydu. Ama Kayserispor'un bir iki savunma oyuncusu hariç sahadaki takımı sanki bir şeyler yaparsak nemelazım kümede kalırız oyununu sergiliyordu. Yüzlerce pas ama sıfır pozisyon. Buna karşılık F.Bahçe ikinci yarıda artık maçın kaybedilmemesi gerektiği inancıyla eksik olmasına rağmen Kayserispor'a oranla daha iyi top yapan, pozisyon bulan bir takım görüntüsüne bürünmüştü. Bu süreçte direkten dönen toplar da bu müjdeyi F.Bahçe'ye verir gibiydi. Hele hele yedek oyunculardan kurulu takım 63'ten sonra Muriç, Emre, Zajc ve Tolgay'la maça iyice ağırlığını koymaya başladı.
Oyuna çıkış, atakları kesiş pas trafiğinde varyete yerine gerçekleri kovalama, Kayserispor'u dağıtmaya yetecekti.
Tabii bu arada Kayserispor'un kenar yönetimi de harika frikiği dışında takımı 10 kişi oynatan Mensah'ı oyunda tutmaya devam ediyor yürüyen ileri ucundan değişiklik yapmayı aklına bile getirmiyordu.
Bu maçın F.Bahçe'nin ikinci yarıdaki bir toplam bir 15 dakikalık futbola yakın oynayışıyla iki takımın kalecileri alkışlanacak işler yapacaklardı. Seyirci yoktu, mankenler vardı ama yine de F.Bahçe takımı sanıyorum ki soyunma odasında ikinci yarıya moral motivasyon pompalanmış olarak çıkıyordu. Bu maçın yarınlara verdiği bir mesaj da bu Kayserispor'un artık hesabını kitabını bir alt ligde yapması gerektiğini ortaya koydu.
Bu arada F.Bahçe'de hafif sakatlıkları bulunduğu söylenen başta Muriç olmak üzere sonradan oyuna girenleri sahaya sürmek acaba Trabzonspor ile oynanacak kupa rövanşı için doğru bir uygulama mıydı?

MAÇIN ADAMI: Luiz Gustavo

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.