Kalite kazandı

A -
A +

Trabzonspor’a göre daha oturaklı bir takım olan G.Saray, oyun planını sahada daha doğru uygulayabildi…

Trabzonspor’un Abdullah Avcı’nın yönetiminde de eksiklerinin çok ama çok olduğunu hem yazmıştım hem de söylemiştim. Dün akşam da her şeye rağmen daha oturaklı, bir takım olan Fatih Terim’in G.Saray’ı, oyunun büyük bir bölümünde planını hemen hemen eksiksiz uygulayabildi. Tabii ki kaybedilen toplar, hatalı paslar vardı. Onların büyük sebebi; Trabzonspor’un yukarıdaki eksikliklerine rağmen sahanın büyük bir bölümünü iyi kapatışından kaynaklanmıştı.
Bu maçta en çok üzerinde durmamız gereken durum; hakiki santrforsuz kalmış koca G.Saray’da Oğulcan isimli bir gencin, futbolun en zor görevinin üstlenildiği bu mevkide dışarıdaki asları aratmadığıdır. Birinci G.Saray golünde topukla rakip savunmayı açık düşürdüğü gibi ikinci golde de savunmanın göbeğinde en iyi yeri alıp etkili olmayı bildi. Bunun dışında aynı Oğulcan, rakibin çıkışlarında da birinci engel olmaya çalıştı.
Bunun altını çizerek yazıyorum, Trabzonspor’un bu komik oyuncu Afobe’yi nereden bulup aldığını çok merak ediyorum. Yusuf bu maçın ilk on bir oyuncusu muydu Abdullah Avcı? Sakatlanıp çıkan Hugo’luk bir pozisyon da olmayınca Trabzonspor’un golü ancak lotaryaya kalacaktı!
Şimdi G.Saray’ın büyük mutluluğunun yanı sıra Feghouli’nin sakatlanarak çıkmış olması Taylan’ın da sarı kart cezasına yakalanması bundan sonraki evde de olsa Antalya maçının sıkıntılı geçebileceğini daha dün akşamdan bağırdı sanırım.
G.Saray’ın bitime beş altı dakika kala yapmış olduğu Falcao ve Luyindama’lı değişiklikler de sanıyorum bu oyuncuları galip gelinmiş bir maçın priminden yararlandırma anlamını taşıyordu. Trabzonspor’un kulübesinde ise değişiklik imkânı sanıyorum sadece stoper Hosseini ile mümkündü.

MAÇIN ADAMI: Oğulcan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.