F.Bahçe kandırdı

A -
A +

Fener akıllı oyununu akılcı paslarla zenginleştirebilseydi farklı bir sonuçla Alanya’yı yolcu ederdi…

Maçın başlama düdüğü çaldığında düne kadar futbolunu övdüğümüz Alanyaspor’un tuhaf biçimde stoperleriyle birlikte kalecisini de devreye sokarak üç beş metre içindeki paslaşmasına tanık olduk. Gerçekten tuhaftı. Buna karşılık F.Bahçe hani halk deyimiyle dolmuşa binmeden santraya yakın bir yerlerde rakibini izledi. Zaman zaman da rakibi kendi yarı alanının ortasını geçip de bu paslaşmaya devam ettiğinde de yalancı baskılar kurdu.
F.Bahçe’nin bu uyanık oyunu diyeyim, Alanyaspor’u futbolun çook uzaklarına taşıdı. Şayet F.Bahçe, bu akılcı oyununu biraz daha Ozan’ın Pelkas’a attırdığı golde olduğu gibi akılcı ve isabetli paslarla zenginleştirebilseydi bu maçta ağır bir farkla Alanyaspor’u yolcu ederdi.
Benim bu maçta notlarımın arasında kırmızıyla çizdiğim bir 20’inci dakika var. F.Bahçe’nin bir hücumunda üç dört metrelik ofsaydı yardımcı hakem hemen bayrağını çekerek değerlendirdi, maçın hakemi ise pozisyonu devam ettirdi,  ettirdi ve F.Bahçe golü atınca da ofsaydı verdi! Bu nasıl bir anlayıştır anlamak mümkün değil. Tabii bir başka kırmızılı notta da bu Alanyaspor’un kendi savunması içindeki komik oyunun F.Bahçe’ye penaltı kazandırdığı ama Marafona’nın kurtarışı vardı. Alanyaspor’un zaten başka türlü gol atması pek mümkün değildi, 80’de Babacar’ın penaltısıyla umutlandı. Ama hepsi o kadardı.
Alanyaspor’un bir an önce kafayı değiştirmesi veya teknik direktörüne de aynı uygulamayı yapması gerekiyor.
F.Bahçe’nin bence akılcı ama öndeki eksik oyunu, sanırım iyiye benzeyen takımlar karşısında ya da deplasmanlarda da devam edecektir. Çünkü artık bugünkü F.Bahçe için sadece kazanmak önemlidir. Alanyaspor ise bu kaliteli kadrosuyla hatalı strateji ve kendi kalesinin yakınındaki pas komedisiyle çok üst derece bir kenara değer de kaybedecektir…

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.