Bunlar nasıl Galatasaraylı?..

A -
A +

Gırtlağa kadar borçlu” kulüplere nefes aldırmak için ilgili bakanlıkların ve Bankalar Birliği’nin beraberce hazırladıkları “Yeniden Yapılandırma Paketi” uyarınca, “yüklü borçları olan” kulüplerin yönetimleri, bankalarla sözleşmeler yapıyorlar.
Acı tablo ortada; “Tribünler bomboş, maç gelirleri yok, masrafları çok!..”
Seyircinin tribüne ne zaman dönebileceği de meçhul!..
Bu sözleşmeler yapılmazsa, “kulüpleri ayakta tutan mali çarklar dönmeyecek” ve… Sporcular paralarını alamayacak, çalışanlara maaşları ödenemeyecek… Zira “azalan naklen yayın gelirleri” kulüplerin masraflarını karşılamıyor, karşılayamıyor!..
Tablo böyle iken Galatasaray’da bazı kişiler, “Kulübün anahtarları bankalara teslim ediliyor” yaygarası ile hem de “mahkemelere kadar gidip”, yönetimin “Yeniden Yapılandırma Paketi’nden faydalanmasını” önlemeye çalışıyorlar!..
Önlerlerse ne olacak; “en azından futbolcuların, basketbolcuların, voleybolcuların paraları ödenemeyecek”, sporcular “tek taraflı ve haklı olarak” sözleşmelerini feshedecekler…Tam bir facia tablosu… Böylece…
“Bayram yapacakları” hedeflerine varmış olacaklar; “Mustafa Cengiz Yönetimi” gidecek!..
Ve de “Liseci” takımının “Kana kan intikam” çığlıkları hedefine ulaşacak!..
Yazıklar olsun!..

Bu gece ne olur?..
Klasik bir söz yerleşmiştir sporumuzda Fenerbahçe-Galatasaray maçları için; “Sonuç için tahmin güç, çok zaman favori olan kaybetmiştir!..”
Eee, bu durumda “Kim kazanacak” yerine sorulacak olan soru; “Kim kaybedecek” olmalı!..
Bence, “kaybedecek olan” değil de, “kaybedecek olanlar” belli; Fatih Terim ve Erol Bulut!..
Fatih Hoca, “takımı kazanırsa” lider bir takımın hocası olacak. Kaybederse liderle arasındaki puan farkı 6’ya çıkacak!..
Erol Hoca, “takımı kazanırsa” lider takımın hocası olarak “rahat bir nefes alacak” ve de “takımının lider olmasına rağmen”, uğradığı “eleştiri yağmurundan” bir süre kurtulacak. Kaybederse, işi çok ama çok zorlaşacak!..
Bu tabloda içinde, Fatih Hoca ve Erol Hoca’nın “takımlarını sahaya hangi taktik ve tertiple çıkaracaklarını” tahmin etmek zor!..
Ama “futbol mantığı”, iki hocanın “Yenilmemeliyiz” hedefine öncelik vereceklerini işaret ediyor!..
“Erken gelecek bir gol” her iki taraf için de “maç öncesi hesaplarını” değiştirecektir!..
İyi oynayan ve hakkı olan kazansın!..

Keskin sirke küpüne zarar verir!
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Cebi, kendisinden beklenmediğim üslupla bir açıklama yaptı.
Dedi ki; “Beşiktaş’ı şampiyon yapmayacaklar söylemleri var. Bu konuda iki etken olabilir ya TFF ya da hakemler. Eğer hakemler önümüzü kesecek tarzda bir tavır ortaya koyarlarsa, emin olun taş üstünde taş bırakmam, yer yerinden oynar. Umuyorum böyle şeyler olmaz.”
Beşiktaş’ın Trabzonspor mağlubiyeti ve Antalyaspor beraberliği ile liderliği kaybedip üçüncülüğe gerilemesi, görülüyor ki, Başkan’ı epey sarsmış.
“Beşiktaş’ı şampiyon yapmayacakları söylemleri var” derken, “bu söylemlerin kimler tarafından ne zaman ve nerede yapıldığını” açıklamıyor; kimdir onlar, nerden çıktı bu söz?
Sonra da “Eğer böyle olacaksa yapacak olan iki etken var; hakemler ve TFF” diyor.
Ve geliyoruz, “Hakemler Beşiktaş’ı şampiyon yapmayacaksa” şıkkına; “Eğer hakemler yapmaya kalkarsa, emin olun taş üstünde taş bırakmam, yer yerinden oynar” diyor, Başkan!
Ben 65 yıldır spor yazıp geliyorum, bıraktım bir kulüp başkanını, onlardan beş on misli daha güçlü ve yetkili kişilerin bile “taş üstünde taş bırakmadığını” bir defacık bile görmedim!..
Dahası, “hakemler yaparsa” sevgili Başkan, “taş üstünde taş bırakmayacaksın” da, ya söylediğin gibi “ikinci etken, yani TFF yaparsa” ne yapacaksın; o konuda “tık yok” açıklamanda!..
Soruyorum; “hakemler yaparsa, onlara engel olmayan TFF yapmış olmayacak” mı?..
Kulüp Başkanları, hele hele bütün kulüplere örnek olmaları gereken “büyük kulüplerin başkanları”, camialarına, taraftarlarına, hoca ve futbolcularına, “gerekli olduğu” zamanlarda “güven ve moral vermek için” elbette açıklamalar yapacaklardır ve de görevleridir ama “böylesi, kimsenin inanmasının mümkün olmadığı” sözlerle ve üslupla değil!..
Daha önceleri de, “benzer açıklamalar yapan” Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor başkanları da görmüştük.
Sonuç; “Keskin sirke küpüne zarar verir” atasözünü haklı çıkardılar!..

Başkan’a cevabı, Hoca verdi!..
İki maçta 5 puan kaybedilerek liderlikten üçüncülüğe düşüşün Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Cebi’yi çok üzdüğü ve öfkelendirdiği, “TFF ile hakemleri hedef alan” açıklaması ile ortaya çıktı.
Ama, “gerçekçi olmak” gerek; Başkan’a cevap, Antalyaspor maçının ardından Beşiktaş’ın Hocası Sergen Yalçın’ın yaptığı açıklamada saklı idi; “Yarım pozisyonla gol bulan bir takımı yenemedik!..”
İşte “bütün mesele”; eğer Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, “karşılaştıkları takımlar ‘ancak bütün bir maç yarım pozisyon bulup, onu gole çevirerek puan ya da puanları kapıyorlarsa”, TFF’den ve hakemlerden önce, bakılacak olan “Hoca ile takımdır!..”
Senin takımın bulduğu “onca pozisyondan goller çıkaramıyor, üç puanı alamıyorsa” ne yapsın hakemler ve de Federasyon?..
Üstelik de “o hakem” oynadığın rakibini “yorumcuların ortak görüşü olan ‘ağır bir karar’ ile 10 kişi bırakmış” ise daha “kimden ve nasıl” şikâyet ediyorsun?..

Şaka!..
Bir atasözümüz vardır; "Horozu çok olan yerde sabah geç olur.”
Allah sana kolaylık versin, sevgili Erol Bulut Hoca’m!..
Üstünde ve etrafında kaç tane var; say da say!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.