Denklem korkusu

A -
A +

Maçın denklemi şuydu: Sen yersen tur için iki gole, onlar yerse tek gole ihtiyaçları vardı...
Bu denklem aşırı tedbire yöneltti Akçay Hoca’yı. ‘Aman yemeyeyim, nasılsa golü bulurum’ demiş maç öncesi. Ön liberolar Musa-Ndiaye’ye sınırlı koordinatlar çizmiş sanki. ‘Çıkmayın, yeriz’ komutu vermiş... Kanat beklerinin bindirmelerindeki kısırlık da aynı mental endişedendi. 
Böyle olunca öndeki dörtlünün ayaklarına kaldı Osmanlı’nın hücum çeşitlemeleri. Alan savunmasını iyi yapan Olimpiakos’un işine geldi bu durum.
İlk yarıda Webo’nun rakip tandeme baskısının yanı sıra Akçay’ın fırçalarıyla defansa da yardım etmekten dili sarktı adeta.
Evinde 0-0’ın rövanşına çıkmanın avantajı nerede kaldı o halde... 
Öyle ya, taraftar baskısıyla dizlerini titrettiğin rakibin önünde çok adamlı/bölgeli varyasyonları denemeliydin. Ön liberolu sistemde ikiliden biri hücuma dönük olmalı. Düşünebiliyor musunuz Ndiaye’nin rakip defans arkasına ilk sarkmasını 63. dakikada görebildik. Golü yedikten sonra... 
İlk golleri belli ki çalışılmıştı. Orada bitti iş zaten. 
Yine de teşekkürler edelim Osmanlı’ya. Umulmayacak başarılar yaşattılar ülkemize. Darısı ve daha iyisi gelecek sezonlara... 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.