"Eski şampiyon"dan hazin ne olabilir?

A -
A +

Katıldığı son Dünya Kupası'nda boynuna madalya takmış Türk Milli Takımı dört ülkeden üçünü yenerek eve dönüyor. Şili'nin, Honduras'ın, İran'ın, Kosta Rika'nın oynayacağı Dünya Kupasını televizyondan izlemeye...

Bir tarihte kızımı lunaparka götürmüştüm.
O "balerinde" dönerken ben de gençlerin "yumruk makinesindeki" yarışını izliyordum.
En sert vuran ibreyi 500'lü rakamlara çıkarıyordu. Derken biri geldi, bir vurdu, ibre 999'u gösterdi.
Adam tebessümle "Eski boks şampiyonuyum" diye fısıldayıp gitti.
Katıldığı son Dünya Kupası'nda boynuna madalya takmış Türk Milli Takımı da şimdi park park dolaşıp -ikisi Dünya Kupası finalisti- dört ülkeden üçünü yenerek eve dönüyor. Kıta dezavantajının da etkisiyle, Şili'nin, Honduras'ın, İran'ın, Kosta Rika'nın oynayacağı Dünya Kupasını ise televizyondan izleyecekler...
Yazık...
***
Fatih Terim'in kadrodaki en iyi isimlerle çıktığı Red Bull Arena'da çok iyi başladığımız maçı aynı ciddiyette götüremedik.
Bu çok normal.. Bir yanda hedefi olan bir takım, diğer yanda kıtanın yabancısı ve yakın tarihte hedefi olmayan bizimkiler...
Nuri ile direkten döndüğümüz, Mevlüt ve Selçuk'la net fırsatları harcadığımız mücadelede, bir sağ bekin golüne boyun eğdik.
Yediğimiz ilk gol ibretlik... Fabian Johnson'un ileri çıkışında Caner ile İshak'ın "uyumasının" payı ne kadarsa, defansımızın göbeğindeki iki "kırma" stoperin payı da o kadar çoktu.
Biz bu filmi Dublin'de, hatta futbol piyasasına yeni çıkan Kosova'da bile gördük.
İkinci gol ise Kadıköy'de Semih Kaya'nın Macaristan maçında Bode'ye yaptığı asisti hatırlattı; Hakan Balta ters ayakla topa müdahale edeyim derken asist yaptı, golü yedik.
***
Bursaspor forması giymiş ikiliden Altidore'un Ozan'la, Beşiktaş forması giyen ikiliden Jermaine Jones'un Oğuzhan'la futbol kurallarını zorlayan boğuşması ilginçti.
***
Bu turnede Ozan Tufan, Tarık Çamdal, Ahmet İlhan kazanç hanesine yazılabilir. Oğuzhan Özyakup, Olcan Adın, Onur Kıvrak zaten Milli Takımda olması gereken adamlar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.