Rusya bu futbolla... ı-ıh!

A -
A +

¥ Jose Mourinho’nun Chelsea’ya oynattığı futbol için mi söylenmişti “Kale önüne otobüs çektirmek” tabiri? Kimin için söylendi ise haksızlık edilmiş, Çerçesov dururken!
¥ İddiayla söylüyorum; bugüne kadar hiçbir ev sahibi takım, maç boyu kalesinin önüne böylesine “çift katlı duvar” örmemiştir.
¥ Daha kötüsü, bugüne kadar izlediğimiz ve Sovyetler Birliği, Bağımsız Devletler Topluluğu ve son olarak da Rusya diye bildiğimiz ülkenin hiçbir takımı bu kadar korkak değildi. Golü duran top umuduna bağlayan Çerçesov, Pique’nin penaltı “ikramıyla” beraberliği, seri penaltılarla da turu buldu.
¥ İspanya’ya gelince… Dünya Kupası başlarken kendisinin bile teknik direktör olduğunu bilmediğini bildiğimiz Fernando Hierro, İniesta sürprizi ile başladı. Ne Portekiz maçının yıldızlarından David Silva ne de Koke onun açığını kapatamadılar.
¥ Bu kupayı kim kazanır bilinmez; ama kupanın fenomenlerinden birinin Sergio Ramos olacağı kesin… Rakibi döve döve düne kadar gelen hırçın futbolcunun golü de İgnaseviç’le yaptığı “güreş” sonucu geldi.
¥ İspanya defansının göbeğindeki ikiliden Ramos’un takımı adına, Pique’nin de rakip adına birer gole imza atmaları ilginçti.
¥ Messi ve Rolando’dan sonra İniesta’nın da evine dönmesi bir yana, Rusya’nın bu futbolla nereye gideceği merak konusu.

MAÇIN ADAMI: Akinfeyev

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.