Şey, Lizbon’a direkt uçuş var mı?

A -
A +

> İlk yarıya bakarsak… Fenerbahçe’de dört futbolcu arkadaşlarından farklı olarak tepelerinde spot ışıklarıyla başladı maça… İrfan Can, Zajc, Mert Hakan ve Kim Minjea göz kamaştırıyordu.

> Yarım saat bittiğinde, VAR Fenerbahçe’nin başına iş açtı! Bir köşe atışı sırasında Kayserispor ceza sahasındaki ana baba gününden penaltı çıkardı video sistemi. Pereira, yayıncı kuruluşun ekranına düşen bilgiye sahip olsaydı, İrfan’a attırır mıydı penaltıyı, bilinmez. İki veri çarpıcıydı; İrfan Can son attığı penaltıyı kaçırmış ve Fenerbahçe son penaltıyı Kayseri’ye karşı atamamıştı!

> İrfan Can atışı direğe nişanlarken sadece penaltı kaçırmadığı sonradan anlaşıldı. İyi oynayan sarı-lacivert oyuncular da paniğe kapılmış, Kayserispor bu dağınıklığı cezalandırmakta gecikmemişti.

> Bu defa misafir ekip korner kullandı; eski takımına karşı ekstra motivasyonla oynayan Thiam kafayı yapıştırdı, direkten seken şut bir anda şans topuna döndü ve o şans kaptan Kolovetsios’a güldü, 0-1. Yani ilk yarının skorunda iki direk başroldeydi.

> Pereira ikinci yarıya üç futbolcuyu değiştirerek çıktı, başına gelecekleri bilmeden. Novak’la dörtlü savunma sistemi, Serdar ve Pelkas’la takviye edilmiş hücum hattı…

> Bu kez frikiğe ayak koyan Tisserand’ın şutu direkten dışarı çıktı. Atamayana atarlar senaryosu Thiam’ın taşıdığı, Kemen’in ortaya çıkardığı, Emrah’ın Gavranoic’e attırdığı golle hayata geçti. Fenerbahçe taraftarı bu golü alkışlarken, Mert Hakan, Carole ile maç boyu süren kavgasını tuşla tamamlıyordu.

> “Yarım saatlik” Mesut girdi oyuna… Pelkas çaprazdan uzak köşeye müthiş vurdu; direklerin mesaisi meritroyal devam etti. Berisha frikiği kullandı; direkler Kayserispor’un 12. adamı görevini sürdürdü.

> Dakikalarla birlikte Fenerbahçe’nin umutları da tükenirken, bir güzel organizasyon, tek paslar ve günün en isteklisi Zajc’ın plasesi… Sonra yine VAR’ın tespit ettiği penaltı ve Mesut’la 1 puan.

> Bir şey diyeyim mi; Berke’den Fenerbahçe’ye kaleci olmaz. Maç yeterince korku filmi değilmiş gibi, bir de “tuhaf hareketleriyle” fazladan heyecan kattı maça genç eldiven…

MAÇIN ADAMI: Kolovetsios

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.