Ali Nazik yaparken bir püf noktası var… Uyguladığınızda etler lokum gibi oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ali Nazik yaparken bir püf noktası var… Uyguladığınızda etler lokum gibi oluyor

Yemek Haberleri

Ali Nazik, közlenmiş patlıcan ve etin buluştuğu nefis bir yemek. Saray mutfağından günümüze gelen bu lezzet, birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde mükemmel oluyor.

Kimi yörede kıymalı olarak hazırlanan Ali Nazik, üzerine eklenen ekstra eritilmiş tereyağı ile enfes oluyor. Közlenmiş patlıcan ve et ile hazırlanan Ali Nazik’e ister davet sofralarında ister akşam yemeklerinde mutlaka yer açın. İşte tarifi ve malzemeler…

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
250 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
1çay kaşığı toz kırmızı biber
1çay kaşığı tuz

Patlıcanlı karışım için:

1 kase yoğurt
3 adet közlenmiş patlıcan
1 çay kaşığı tuz

Ali Nazik yaparken bir püf noktası var… Uyguladığınızda etler lokum gibi oluyor

ALİ NAZİK NASIL YAPILIR?

-Tereyağını derin bir tavaya koyun. Sarımsakları ekleyip hafifçe soteleyin.

-Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ilave edip karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın.

-Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın.

-Fırında 180 derecede 15-20 dakika kadar közlediğiniz patlıcanları kesme tahtasının üzerinde alın. Ortalarını yarıp kaşık yardımıyla içlerini ayırın.

-Patlıcanları çatalla iyice ezin, ezildiklerinde yoğurtla bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın.

-Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin.

PÜF NOKTALARI

Patlıcanları fırına atmadan bıçak yardımıyla küçük delikler açın. Çıkardığınızda daha kolay soyabilmek için sıcakken bir kaba ya da poşet içine alın. Ağzı kapalı şekilde 5-10 dakika bekletin. patlıcanlar terlediğinde iç kısımlarını almak daha kolay olacaktır. 

Ali Nazik yaparken etinizi de kısık ateşte suyunu salana kadar ağır ağır pişirin ve yumuşacık olmasını sağlayın. 

Yoğurdun kesilmemesi için üzerine etleri çok sıcakken koymamaya dikkat edin. Et sıcak, yoğurt soğuk olunca tadı da etkilenecektir. 

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...