Bayram için çok pratik: Dışı yumuşacık oluyor, içinden çikolata fışkırıyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bayram için çok pratik: Dışı yumuşacık oluyor, içinden çikolata fışkırıyor!

Yemek Haberleri

İçi bol çikolata, dışı incecik hamur… Zahmetli gibi görünse de aslında çok pratik. İzmir’e gidip meşhur bomba tatlısını yiyemeyenler için bu lezzeti evinize getirdik. İşte püf noktalarıyla ‘İzmir bomba’ kurabiyesi tarifi…

Çayın ve kahvenin yanında yemesi muazzam keyif veren çikolata dolgulu bir tarif: İzmir bombası… Son dönemlerin en gözde tatlısını evde kolayca hazırlayabilir, Kurban Bayramı'nda misafirlerinize sunabilirsiniz.

“İzmir bombası nasıl yapılır?” , “İzmir bombasının içine ne konulur?” diye merak edenler için işte tarifi…

Malzemeler

1 çay bardağı su ⠀
1 yemek kaşığı sıvıyağ⠀
1 yemek kaşığı şeker⠀
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un ⠀
Sürülebilir çikolata⠀

NASIL YAPILIR?

Su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı bir kaba alıp karıştırın.⠀

Unu ilave edip güzelce yoğurun ve 30 dakika boyunca dinlendirin.

Eşit parçalara bölüp merdane ile açın.

Ortasına ekleyeceğiniz çikolatayı kaşık yardımı ile yağlı kağıda dizip dondurun.

Donmuş çikolatayı hamurun ortasına alıp etrafını güzelce kapatın, fazla kalan kısmı 
kesin.

Önceden ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirin. 

İZMİR BOMBASI PÜF NOKTALARI

İzmir bombası çok pişirilmemeli.
Üstü çıtır kenarları yumuşak olmalı.
Hamuru ince olmalı ve içi akışkan olmalı.
Hepsi aynı boyda olmalı.
Altı güzel kapatılmalı ve kalın olmamalı.

İZMİR BOMBASI KAÇ KALORİ?

Bir adet İzmir bombası yaklaşık 130 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...