Biber dolmasının püf noktasını birçok kişi bilmiyor! Pirinçler asla diri kalmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Biber dolmasının püf noktasını birçok kişi bilmiyor! Pirinçler asla diri kalmayacak

Yemek Haberleri

Pratik biber dolması tarifi ile evde hazırladığınız güzel sofraya lezzet katabilirsiniz. Üstelik bu tarifi uygulayınca pirinçler asla diri kalmıyor.

Biber dolması, kalabalık sofraların vazgeçilmezi, aynı zamanda Türk mutfağının simge yemeklerinden biri. Üzerine yoğurt dökülerek servis edildiğinde iştah kabartıyor. “Biber dolması nasıl yapılır” , “Biber Dolmasının püf noktası ne?” gibi soruların cevaplarını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Şimdi sizlere bu şahane tarifin tüm aşamalarını anlatacağız.

Malzemeler

10 adet orta boy dolmalık biber
1 adet domates

İç harcı için:

200 gr kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı pirinç (yıkanmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kuru nane
Kimyon
Karabiber

Sosu İçin:

1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su

NASIL YAPILIR?

Biberleri yıkayıp zedelemeden bıçak yardımı ile saplarını çıkartın, çekirdeklerini temizleyin.

Biber dolmasının iç harcı için geniş bir kaba kıymayı koyun. Üzerine yıkanıp, suyu süzülmüş pirinci ekleyin. 

Ardından 1 adet soğan, 1 diş ince ince doğranmış sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, maydanoz, damak tadınıza göre kimyon, karabiber, kuru nane ve tuz ilave edin. Son olarak zeytinyağının çoğunu koyun. Birazını sosunda kullanmak üzere ayırın. Hazırladığınız dolma iç harcını iyice karıştırın.

Dolmalık biberlerin iç kısımlarını üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde harç ile doldurun.

Hepsi bitince tencere içine dolmaları aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. Ardından 1 adet domatesi küçük küçük kesip, biber dolmasının üzerine kapatın.

Küçük bir sos tavası içine 1 tatlı kaşığı biber salçası koyun. Üzerine kalan zeytinyağını ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan salçaya az su döküp karıştırın.

Biber dolmasının üzerine biraz tuz serpiştirin. Salçalı sosu da dolmanın üzerine gezdirerek, dökün.

Hazırladığınız biber dolmasını ocak üzerine alın. Kısık ateşte pirinçler pişene kadar 30-40 dakika bekleyin. Hazır olunca yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.

Biber dolmasının püf noktasını birçok kişi bilmiyor! Pirinçler asla diri kalmayacak

PÜF NOKTALARI

Pirincin sert kalmaması için pişirmeden önce ılık suda birkaç dakika bekleyerek yumuşatabilirsiniz. Nişastasından iyice arındırmak için bol suyla yıkamayı unutmayın.

Dolmanın daha parlak bir görünüme sahip olması için soğuturken tencerenin kapağını hafif aralık bırakın.

Biber dolmasının iyi bir şekilde pişmesi için biberlerin içini fazla harç ile doldurmamaya dikkat edin. Pirinçler pişirme esnasında şişeceği için iç harcı biraz boşluk bırakacak kadar doldurmanız gerekir. 

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...