Türkiye Gazetesi Yemek Sayfası
Siirt kiteli artık resmen tescilli
25 Nisan 2024 - 12:39
Yavuz Sultan Selim annesinden istemişti: Bugün 14 ülkeye ihraç ediliyor
24 Nisan 2024 - 20:53
Metrobüste yangın çıktı, yolcular tahliye edildi
07 Nisan 2024 - 11:37
Türk baklavasında şaşırtan değişim! Bayram öncesi açıklandı
25 Mart 2024 - 15:20
Yurt içi ve yurt dışından talep yağıyor! 3 asırlık lezzet sınırları aştı
10 Mart 2024 - 12:30
Dünyanın en iyi 100 yemeği belirlendi: Listede Türkiye'den lezzetler de var
Çayın yanında afiyetle yiyeceksiniz! Canan Karatay gizli tarifini paylaştı: İşte kahvaltılık börek tarifi
Canan Karatay gizli tarifini verdi: Harcın içine bir tutam eklemeniz yeterli, yumuşacık yapıyor
Kalkınma ajansları şehrin çehresini değiştiriyor
Türkiye'yi ikiye bölen tartışma! Hem çok sevilen hem de 'asla yemem' denilen çorba
Sokak pilavcılarının sırrı çözüldü! 1 kepçe bundan ekleyin pilavınız tane tane olacak
02 Mayıs 2024 - 22:43
Siirt kiteli artık resmen tescilli
Siirt'in bir lezzeti daha resmen tescillendi. Siirt içli köftesi (Siirt kiteli) için coğrafi işaret tescil belgesi alındı.
25 Nisan 2024 - 12:39
Yavuz Sultan Selim annesinden istemişti: Bugün 14 ülkeye ihraç ediliyor
İlk olarak Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı mutfağına giren daha sonra günümüz sofralarının vazgeçilmezi olan tarhananın ünü ülke sınırlarını aştı. Yazın firik, kışın ise çerez ile çorba olarak tüketilen ve Suudi Arabistan, İran, Amerika, Avrupa ülkelerinin tamamı ve Asya bölgesine ihraç edilen AB tescilli 'Maraş tarhanası' dünya mutfağını süslüyor.
24 Nisan 2024 - 20:53
Metrobüste yangın çıktı, yolcular tahliye edildi
Avcılar’dan Beylikdüzü istikametine giden bir metrobüsün tekeri, seyir halindeyken lastiğinin patlaması sonucu alev aldı. Metrobüste meydana gelen yangın çevrede paniğe yol açarken, itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Yangın esnasında yolcular şoför tarafından tahliye edilirken, bölgede bir süre trafik yoğunluğu yaşandı.
07 Nisan 2024 - 11:37
Türk baklavasında şaşırtan değişim! Bayram öncesi açıklandı
Ramazan Bayramı öncesi Türk baklavasının üretim standartlarında değişikliğe gidildi. Türk Standardları Enstitüsü (TSE), baklavadaki şeker oranının yüzde 35-45'ten yüzde 30-42'ye indirildiğini açıkladı.
25 Mart 2024 - 15:20
Yurt içi ve yurt dışından talep yağıyor! 3 asırlık lezzet sınırları aştı
Muğla'da tam 3 asırdır yapılan 'Muğla Saraylısı' Ramazanda da vatandaşların vazgeçilmezi oldu. Yurt dışından da yoğun talep gören coğrafi işaretli Muğla Saraylısı'nın kilosu ise 375 lira.
10 Mart 2024 - 12:30
Dünyanın en iyi 100 yemeği belirlendi: Listede Türkiye'den lezzetler de var
Taste Atlas internet sitesi dünyanın en iyi 100 yemeğini listeledi. Listenin ilk 10'unda mantı yer alırken; listenin tamamında 6 Türk yemeğine yer verildi.
05 Mart 2024 - 18:40
Çayın yanında afiyetle yiyeceksiniz! Canan Karatay gizli tarifini paylaştı: İşte kahvaltılık börek tarifi
Türk insanı hamur işlerini seven ve sık sık yapan bir millettir. Özellikle ev hanımlarının hem misafirler hem de çocukları için yaptıkları sıcak börekler evlerin vazgeçilmezidir. Prof. Dr. Canan Karatay kıtır kıtır börek tarifini paylaştı. Sabahları çay demlenmeden hemencecik oluyor. Bir yiyen bir daha bırakamıyor. Hem lezzetli hem de pratik.
03 Mart 2024 - 17:59
Canan Karatay gizli tarifini verdi: Harcın içine bir tutam eklemeniz yeterli, yumuşacık yapıyor
Ev hanımlarının en çok zorlandığı yemeklerin başında gelen köfteleri bu tarif ile yaparsanız misafirleriniz parmaklarınızı yiyecek. Sık sık köfteleriniz dağılıyor diye şikayet ediyorsanız mutlaka bu püf noktaya dikkat edin. Prof. Dr. Canan Karatay gizli tarifini verdi. Köftenin harcına bir kaşık eklemeniz yeterli…
17 Şubat 2024 - 04:19
Kalkınma ajansları şehrin çehresini değiştiriyor
Birçok şehirde kalkınma ajansları bölgesel anlamda hemen her konuda rol oynuyor. Yerel olmazsa genel olamaz anlayışı çerçevesinde KALKINMA AJANSLARI daha iyi incelenerek şehirlerdeki performansları göz ardı edilmeden daha güçlü ve etkin olmaları sağlanmalıdır.
04 Şubat 2024 - 14:23
Türkiye'yi ikiye bölen tartışma! Hem çok sevilen hem de 'asla yemem' denilen çorba
'4 Şubat Dünya Ev Yapımı Çorba Günü' için 1.100 kişiyle yapılan araştırma vatandaşların kelle paçaya bakışını ortaya koydu. Araştırmaya göre, 'en sevilen' çorba kategorisinde ilk sırada yer alan kelle paça; 'asla yemem' denilen çorbalar arasında da birinci oldu.
16 Ocak 2024 - 17:25
Sokak pilavcılarının sırrı çözüldü! 1 kepçe bundan ekleyin pilavınız tane tane olacak
Ev hanımlarının en çok zorlandığı yemeklerden biri pirinç pilavıdır. Her yolu deneseniz de bir türlü tane tane pilav yapamıyorsanız bu tarif tam size göre. Sokak pilavcılarının sırrı çözüldü. 1 kepçe bundan ekleyin pilavınız tane tane olacak. Gelen misafirleriniz parmaklarını yiyecek.
22 Aralık 2023 - 17:18
Ev hanımları dikkat! Yufkaya 1 kaşık bunu sürün ne yırtılıyor ne dağılıyor! Baklavacıların gizli sırrı bu
Türk mutfaklarında sıkça yapılan ve çayın yanında lezzetle yenilen börek yapımı oldukça zordur. Genelde yufka ile yapılan böreklerin lezzetli olabilmesi için mutlaka yufkasının iyi olması gerekli. Bu püf noktalar ile böreklerinizi yiyen sizden tarifini isteyecek. Yufkaya 1 kaşık bunu sürün ne yırtılıyor ne dağılıyor.
22 Aralık 2023 - 16:44
Somer Şef turşu yaparken kimsenin bilmediği püf noktasını açıkladı! Bir yiyen daha bırakamıyor, işte damak çatlatan turşu tarifi
Kış aylarında yemeklerin yanında severek tükettiğimiz turşunun yapılışı ne kadar basit gözükse de oldukça zordur. Kıvamına göre turşu ayarlamak için Somer Şef’in özel tarifini sizler için derledik. Dünyanın pek çok ülkesinde restoranları bulunan Somer Sivrioğlu, turşu yapımında püf noktalarını açıkladı. Bir yiyen daha bırakamıyor.
21 Aralık 2023 - 16:15
'Kırkağaç çakal pideli paça' artık resmen tescilli!
Manisa'nın düğünlerde, bayramlarda, özel günlerde sofraların olmazsa olmaz yemeklerinden biri olan 'Kırkağaç çakal pideli paça' yemeği coğrafi işaretle tescillendi.
17 Kasım 2023 - 14:31
Kürt böreği mi küt böreği mi?
Pastanelerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sade börek hakkında tartışmalar sürüyor. Meclise de taşınan konunun ardından Kürt böreği mi küt böreği mi? sorusunun yanıtı merak edildi.
16 Ekim 2023 - 11:10
Yarım asırdır yapıyor, yerli malzeme kullanıyor: Tam 85 çeşit.. Leziz turşunun sırrı bu malzemede gizli
50 yıla yakın süredir turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, leziz ve sağlıklı turşu yapımının püf noktalarını açıkladı. Malzemelerin yerli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen, Aydoğan, turşuda kullanılan tuzun da önemine vurgu yaparak 50 yıllık sırrını açıkladı.
06 Ekim 2023 - 14:49
Pilava lezzet katan tüyo! Parlak oluyor ve dibi tutmuyor
Türk mutfağının vazgeçilmezi, yemeklerin en iyi yancısı pilavı yaparken herkesin kendine özgü yöntemleri var. Zor gibi görünse de iyi bir pilav yapmak aslında oldukça basit. Peki, püf noktaları neler? Gelin anlatalım…
05 Ekim 2023 - 15:31
Yedikçe çıtır çıtır ses gelecek… Sadece 2 yufkayla yapılan ıspanaklı böreğin püf noktası…
İster çayın yanına, ister kahvaltıya… Yalnızca 2 yufkayla kolayca hazırlanan ıspanaklı böreğin yapımı çok pratik. Ispanak sevmeyenler bile afiyetle yiyecek!
02 Ekim 2023 - 17:13
Yapımı en basit pasta… Rengiyle baş döndürüyor, tadı çok hafif ve ağızda eriyor
Ispanak mevsimi gelmişken bu şahane sebzeyle enfes bir pasta hazırlayalım. ‘Ben ıspanak sevmem’ diyenleri duyar gibiyiz. Endişelenmeyin, tarifte ıspanağın tadı gelmiyor, rengi pastaya mükemmel bir görüntü katıyor.
27 Eylül 2023 - 15:55
Kuru dolma yaparken aklınızda olsun… Tadı enfes oluyor, pirinçler sert kalmıyor
Enfes bir lezzetle sofralarını şenlendirmek isteyenlere harika bir tarifle geldik: Kuru patlıcan dolması… Üstelik bu tarifle yapıldığında pirinçler sertleşmiyor, tadı mükemmel oluyor.
01 Eylül 2023 - 15:39
Tepsiye sığmayan poğaça tarifi... Hamuru puf puf oluyor, kabardıkça kabarıyor
Yapılış aşamalarını uygulayınca kocaman kabaran ve yerken ağızda eriyen bu enfes tarif vazgeçilmeziniz olacak. Hazırsanız ‘tepsiye sığmayan poğaça’ ile sizleri baş başa bırakıyoruz.
1
2
3
...
8
Sona Git