Fırında kaşarlı mantar tarifi, fırında kaşarlı mantar nasıl yapılır? Evde fırında kaşarlı mantar yapılışı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fırında kaşarlı mantar tarifi, fırında kaşarlı mantar nasıl yapılır? Evde fırında kaşarlı mantar yapılışı

Yemek Haberleri

Fırında kaşarlı mantar misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır. Mantarlar, fırında pişirildiklerinde lezzetleri yoğunlaşır ve kaşar peyniri ile birlikte enfes bir aroma oluşturur. Peki, Fırında kaşarlı mantar tarifi, fırında kaşarlı mantar nasıl yapılır? İşte evde fırında kaşarlı mantar yapılışı...

Fırında kaşarlı mantar tarifi mantarın doyurucu tadını kaşar peyniri ile birleştirerek harika bir lezzet deneyimi yaşatabilen bir yemektir. Öte yandan hem ana yemek olarak hem de ara aperatif ya da yan ürün olarak tercih edilebilir. Ayrıca mantar yemekleri arasındaki en doyurucu ve protein bakımından zengin olan tariflerden biri olduğunu da söylemek mümkündür.

Fırında kaşarlı mantar tarifi, fırında kaşarlı mantar nasıl yapılır? Evde fırında kaşarlı mantar yapılışı

Fırında Kaşarlı Mantar Malzemeleri Nelerdir?

Az malzemeyle çok besleyici bir yemek yapmak isteyen kişiler için çok oldukça cazip olan bu tarif, aynı zamanda pratik ve uyumludur. Dolayısıyla son dakika misafirlerinde, çilingir sofralarında ve hatta günlük menülerinizde bile rahatlıkla uygulanabilir. Aşağıda verilen malzeme listesini ise azaltmak mümkün olduğu gibi kişisel tercihe göre de yine bu listedeki maddeleri arttırabilirsiniz. O halde işte fırında kaşarlı mantar malzemeleri:

  • 500 gram mantar
  • 1 adet küçük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (İsteğe göre miktarı arttırılabilir.)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Fırında Kaşarlı Mantar Nasıl Yapılır? (Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi)

Dilerseniz yanına yeşil salata hazırlayarak servis edebileceğiniz bu tarif, yapım aşamasında da oldukça pratiktir. Dolayısıyla bu tarifin yanında yeni şeyler denemek için her zaman vaktiniz kalır. Ancak basit de olsa bazı püf noktalar ve adımlar önemlidir. Fırında kaşarlı mantarın yapılışı ile ilgili tam adım listesini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Mantarların saplarını kesip, bir kenara ayırın ve içerisine biraz zeytinyağı gezdirin.
  3. Daha sonra soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve sarımsakları ezin.
  4. Tavaya biraz zeytinyağı ekleyin ve soğanları kavurun.
  5. Akabinde sarımsakları da ekleyerek, birkaç dakika daha pişirin.
  6. Mantar saplarını doğrayın, tavaya ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
  7. Domatesi küp şeklinde doğrayın ve tavaya ekleyin.
  8. Biraz sotelenmesine izin verdikten sonra tuzu ve karabiberi ekleyerek, karıştırın.
  9. Mantar kaplarının içine hazırladığınız karışımı doldurun.
  10. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  11. Mantarları fırına verin ve yaklaşık 15 - 20 dakika pişirin.
  12. Üzerleri kızarana kadar fırında beklettikten sonra sıcak servis yaparak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Fırında Kaşarlı Mantar Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir? (Püf Noktaları)

Fırında kaşarlı mantar yapılışının püf noktaları mantarların temizlenmesi, önceden pişirilmesi ve malzemelerin hazırlanmasıdır. Ayrıca, kaşar peynirinin ince dilimler halinde kesilmesi ve fırında doğru sıcaklıkta pişirilmesi de önemlidir. Bu püf noktalarına dikkat ederseniz, lezzetli bir atıştırmalık veya yan yemek yapabilirsiniz. Öte yandan bu maddeleri şu şekilde de detaylandırabiliriz:

  • Mantarları soğuk suyla yıkayın ve kurulayın. Saplarını çıkarın ve içlerini oyarak hazırlayın. Bu, daha fazla malzeme ekleyebilmek için önemlidir.
  • Mantarları hafifçe tuzlu suda kaynatın veya tavada kızartın. Bu, mantarların fırında daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.
  • Kaşar peynirlerini ince dilimler halinde kesin. Bu, erimesi için daha kolay bir yüzey sağlayacaktır.

Fırında Kaşarlı Mantarın Besin Değeri Kaçtır?

Fırında kaşarlı mantarın besin değerleri porsiyon başına değişebilir, ancak genellikle ortalama olarak şu şekildedir:

  • Kalori: yaklaşık 150 - 200 kalori
  • Protein: yaklaşık 10 - 15 gram
  • Yağ: yaklaşık 10 - 15 gram
  • Karbonhidrat: yaklaşık 5 - 10 gram
  • Lif: yaklaşık 2 - 4 gram
  • Kolesterol: yaklaşık 25 - 35 mg
  • Sodyum: yaklaşık 300 - 400 mg

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...