Görüntüsüyle iştah açıyor… Kıpkırmızı ayva tatlısı için ustaların sırrı meğer buymuş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Görüntüsüyle iştah açıyor… Kıpkırmızı ayva tatlısı için ustaların sırrı meğer buymuş

Yemek Haberleri

Gıda boyası kullanmadan kıpkırmızı ayva tatlısı yapmak sandığınız kadar zor değil. Rengi ve kıvamıyla kendine hayran bıraktıracak püf noktalarını sıralıyoruz.

Ayva tatlısı hazırlamak ve yemek sonrası tatlı keyfini şölene dönüştürmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Ayvanın kendisini ve reçelini sevmiyor olabilirsiniz ama bu tarifle bağımlısı olacaksınız. 

Tencerede en doğal haliyle ayva tatlısı yapmak için kolları sıvayın. Üstelik gıda boyası kullanmadan ortaya kıpkırmızı, görüntüsüyle ağız sulandıran bir lezzet çıkacak. Yerken mutluluk verecek, üzerine kaymak koyup servis ederseniz lezzeti iki katına çıkacak. Lafı fazla uzatmadan tencerede ayva tatlısı hazırlamanın adımlarına geçelim.

AYVA TATLISI TARİFİ

Malzemeler

3 tane orta boy ayva
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
3 adet çubuk tarçın
6 adet karanfil
½ limonun suyu
½ adet adet pancar

Üzeri için:

Kaymak
Antep fıstığı

Görüntüsüyle iştah açıyor… Kıpkırmızı ayva tatlısı için ustaların sırrı meğer buymuş

AYVA TATLISININ HAZIRLANIŞI

Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye kesin ve ortalarını kaşıkla oyun. Çekirdeklerini çöpe atmayın, bir kenara ayırın.

Ayvaları limonlu suyun içinde birkaç dakika kararmamaları için bekletin. Ardından tencerede oturmaları için altlarını hafifçe bıçakça düzleyin.

Pancarın kabuğunu soyup dilimleyin. 

Ayvaları tencereye yerleştirin. Yanlarına pancarları, ayva çekirdeklerini ve karanfilleri yerleştirin. 

Her bir ayvanın üzerine yarım çay bardağı şeker koyun. Suyunu ilave edip hararetli ocağa alın. 

Kaynadıktan sonra altını kısın ve hafif ateşte 2 saat kadar pişirin. 

Ara sıra kaşıkla ayvaların üzerine kendi şerbetinden gezdirin. Son yarım saat şerbetinin kıvam alması için kapağı açık bir şekilde pişirebilirsiniz. 

Son aşamada ayvaları ters çevirin ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. 

İyice soğuyan ayvaları tabaklara alın. Üzerlerine 1’er kaşık kaymak koyup toz Antep fıstığı serpin.

AYVA TATLISININ PÜF NOKTALARI

- Ayva tatlısı için seçtiğiniz ayvalar önemli. Hafif sert ve çürük olmayanları tercih edin. Olgunlaşmamış ayvaları tatlınız için kullanmayın. Rengi tam sarı olanları almanız uygun

olacaktır.

- Ayvaları soyduktan sonra hemen kararabilir, bunu engellemek için soyar soymaz limonlu suya atın.

- Ayva tatlısı için ayırdığınız çekirdeklerden üzerine bolca serpin. Ne kadar çok ayva çekirdeği serperseniz tatlınız o kadar renklenecek, unutmayın. Servis etmeden önce karanfil ve çekirdekleri çıkarın.

- Ayva tatlısını en kısık ateşte ağır ağır pişirin. Çok yüksek ateşe maruz kalan ayvalar hemen dağılabilir.

- Servis etmeden önce ayvaların soğuduğundan emin olun. Üzerine kaymak ya da dondurma koyup servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

BU TARİFLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...