Karpuz çorbasıyla serinlemek garanti! Şaşıracak ama tadına bayılacaksınız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Karpuz çorbasıyla serinlemek garanti! Şaşıracak ama tadına bayılacaksınız

Yemek Haberleri

Yaz aylarının sevilen lezzeti karpuzun lezzeti malum. Peki ya karpuz çorbasını hiç denediniz mi? Sağlık deposu olan ve serinleten bu lezzeti kendi kabuğunun içinde servis ederek efsane bir sunum elde etmeniz mümkün.

Havaların ısınmasıyla market ve manav reyonlarında karpuzlar boy gösterdi. Geriye karpuzun güzelliğinden yararlanıp efsane lezzetler ortaya çıkarmak kalıyor. Sıcak yaz günlerinde karpuzu püre haline getirip çorbasını içerek serinleyebilirsiniz. Peki, ama nasıl? İşte muhteşem tarifi…

KARPUZ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

2 su bardağı taze sıkılmış karpuz suyu
1 avuç taze nane yaprağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı limon
1 çay kaşığı çörek otu

HAZIRLANMA AŞAMALARI

Öncelikle karpuzun çekirdeklerini güzelce temizleyin. Daha sonra el blenderı kullanarak karpuzunuzu püre edin. 

1 bardak içme suyunu ve çörek otunu püre haline getirdiğiniz karpuzun içene aktarın. Ardından karıştırarak buzdolabına soğuması için koyun.

Bu sırada nane püresini hazırlayabilirsiniz. Nane ve toz şekeri havanda güzelce dövün. Daha sonra limon suyu ilave edin ve bu püreyi de buzdolabına alın.

3 saat beklettiğiniz karpuz karışımın üzerine nane püresini dökerek karpuzun kendi kabuğunun içinde, buz ilave ederek servis edebilirsiniz.

KAHVALTIDA LEZZETLİ ALTERNATİF ARAYANLARA: KARPUZ REÇELİ

Karpuzu sadece içini değil kabuğunu da tüketerek değerlendirebilirsiniz. Karpuz kabuklarından kahvaltı sofranıza eşlik edecek güzel bir reçel yapabilirsiniz.

Karpuz çorbasıyla serinlemek garanti! Şaşıracak ama tadına bayılacaksınız

Malzemeler

2 dilim doğranmış karpuz kabuğu
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
7-8 adet karanfil

Karpuz kabuğunun yeşil kısmı kalacak şekilde en dış kısmını soyun. 

Zevkinize göre, kare kare doğrayın. 

Karpuz kabuklarını bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyarak 15 dakika pişirin.

Yumuşayan kabukları sudan çıkararak ayrı bir tencereye alın. Şekeri, suyu, karanfili ilave edip yarım saat kadar ara sıra karıştırarak kabuklar şeffaflaşana kadar kaynatın.

İndirmeye yakın limon tozunu ekleyin. Sıcakken kavanozlara koyup ters çevirin.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...