Kavurma yerken diyetinizi bozmayın! İşte kilo aldırmayan kavurma tarifleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kavurma yerken diyetinizi bozmayın! İşte kilo aldırmayan kavurma tarifleri

Yemek Haberleri

Kavurma yemeden yapamıyorum fakat diyetimi de bozamam diyenlerdenseniz bu haberimiz sizin için. İşte hem gönül rahatlığı ile kavurma yiyebileceğiniz hem de diyetinizi bozmayacak kavurma tarifleri…

Özellikle Kurban Bayramı ile evlerde en çok yapılan yemeklerden birisi kavurma oldu. Kavurmanın o çekici görüntüsü ve lezzetine kimsenin dayanamayacağı aşikâr. Kavurma öyle bir lezzet ki tadına doyum olmaz denilen ve insanın yedikçe yemek istediği bir tat. Kavurma tüketiminin bu kadar fazla olmasından dolayı diyette olanlar kavurma yememek için büyük mücadeleler verdi. Artık formunu korumak isteyenler kavurmaya karşı mücadele vermenize gerek kalmayacak. İşte diyet bozmayan yağsız kavurma pişirme yöntemleri…

Kavurma yerken diyetinizi bozmayın! İşte kilo aldırmayan kavurma tarifleri

DİYET BOZMAYAN LIGHT KAVURMA TARİFLERİ

Kavurma sevenlerin en çok korktukları şeyin başında kilo alma korkusu geliyor. Kilo almaktan korkanlar olabildiğince kavurmadan uzak kalmaya çalışıyor. Uzmanlar sağlıklı ve yağsız yöntemlerle pişirilen kavurmaların fazla tüketilmediği taktirde kilo aldırmadığını söylüyorlar. İşte sizler için diyet bozmayan light kavurma tarifi…

Diyet Bozmayan Kavurma 1.Tarif

  • 1 kg yağsız kuşbaşı eti
  • 1 adet soğan (isteğe göre arttırılabilir.)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4 çay kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı karabiber
  • Et kokusunu sevmiyorsanız 4 kaşığı kimyon ekleyebilirsiniz. Böylece et kokusunu azaltır ve lezzeti artar.

Öncelikli olarak sağlıklı bir kavurma için eti 24 saat dinlendirmeniz gerekmektedir.

Dinlenmiş olan kuşbaşı eti küp küp doğradıktan sonra tavaya koyun ve kavurmaya başlayın.

Eti suyu emene kadar kavurun.

Soğan ve sarımsağı farklı bir tencerede kavurun. Bu işlemi et pişerken yapın.

Et pişmeye yakınken sarımsak ve soğanı etin üzerine ekleyin.

Soğan, sarımsak ve et karışımı piştikten sonra tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyin.

Kavurma yerken diyetinizi bozmayın! İşte kilo aldırmayan kavurma tarifleri

Diyet Bozmayan Kavurma 2.Tarif

  • 500 gr dana eti
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4 çay kaşığı kekik
  • 4 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber

Dinlenmiş olan etin yağını arıyoruz. Yağı 5 dakika boyunca pişiriyoruz ve sonrasında dana etini ekliyoruz.

Et piştikten 5-10 dakika daha et buharında pişmeye devam etmesi gerekiyor.

Etin içine salça ve soğan ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.

Yeşil biber ve domatesi ekliyoruz. Soteyi karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Böylece kavurma kalori miktarını düşürüyoruz.

Pişmeye yakın baharatları ekliyoruz.

Kavurma yerken diyetinizi bozmayın! İşte kilo aldırmayan kavurma tarifleri

KURBAN ETİ KAÇ KALORİ?

Az yağlı koyun eti : 252 kalori

Az yağlı sığır eti : 215  kalori

Dana eti : 220 kalori

Yağlı koyun eti : 313  kalori

Yağlı sığır eti : 304 kalori

Kuzu pirzola : 261 kalori

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...