Kürt böreği mi küt böreği mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kürt böreği mi küt böreği mi?

Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Pastanelerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sade börek hakkında tartışmalar sürüyor. Meclise de taşınan konunun ardından Kürt böreği mi küt böreği mi? sorusunun yanıtı merak edildi.

Lezzetiyle beğenilen, sabah kahvaltılarında tercih edilen sade börek hakkında "Kürt böreği mi küt böreği doğru kullanımdır?" sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer aldı.

KÜRT BÖREĞİ Mİ KÜT BÖREĞİ Mİ?

Küt böreği, kürt böreği veya sade börek olarak adlandırılan börek türü, börekçilerde sıklıkla satılan bir üründür. Un, tuz, su, tereyağı ve sıvı yağ ile hazırlanan böreğin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. 

Sonradan "Kürt böreği" adını alan ve bu şekilde yaygınlaşan börek Bileceli Mehmet Efendi tarafından yapılmıştır. Bileceliler tarafından yaygınlaşan börek farklı yörelerde farklı şekilde adlandırılabilir.

Bu börek, yağlı kömbeden türemiştir. Börek servis edilirken kesilir. Bu sırada çıkan "küt küt" seslerinden dolayı küt böreği olarak da adlandırılır. TDK'ya bakıldığında böreğin tam ismine dair bir şey bulunmamakta. Ancak halk arasında küt böreği, kürt böreği ve sade börek olarak adlandırılmaktadır.

Düzenleyen:  - Yemek
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...