Kuru dolma yaparken aklınızda olsun… Tadı enfes oluyor, pirinçler sert kalmıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Kuru dolma yaparken aklınızda olsun… Tadı enfes oluyor, pirinçler sert kalmıyor

Yemek Haberleri  / Haber Merkezi

Enfes bir lezzetle sofralarını şenlendirmek isteyenlere harika bir tarifle geldik: Kuru patlıcan dolması… Üstelik bu tarifle yapıldığında pirinçler sertleşmiyor, tadı mükemmel oluyor.

Kuru patlıcan dolması özellikle Güneydoğu Anadolu’da severek tüketilen bir yemek. Hem zeytinyağlısı hem etlisi yapılıyor. Biz size bugün zeytinyağlı kuru patlıcan dolmasının tarifini vereceğiz. Hazırlanışı sandığınız kadar zor değil. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun diyor ve sizi tarifle baş başa bırakıyoruz.

Malzemeler

20 adet kuru dolmalık patlıcan
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber

Kuru dolma yaparken aklınızda olsun… Tadı enfes oluyor, pirinçler sert kalmıyor

NASIL YAPILIR?

Kuru patlıcanları kaynamış dolu tencereye atıp 10 dakika boyunca haşlayın. 
Ateşten alıp 10 dakika da normal oda sıcaklığındaki suda bekleyin, daha sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.
Ayrı bir tavada soğanları yemeklik şekilde doğrayıp kavurun. 
Domates ve biber salçalarını ekleyip kavurmaya devam edin. 
Daha sonra iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri koyun, baharatlarını ilave edip karıştırmaya devam edin. 1 yemek kaşığı da nar ekşisi ilave edin.
Üzerlerine 1 su bardağı su koyup kapağı kapalı şekilde pişirin.
Patlıcanların üzeri hafif boşluk kalacak şekilde harçla doldurup ağızlarını yapıştırın ve tencereye dizin.
İç harcı hazırladığınız tavaya 2 su bardağı su koyup ve kalan nar ekşisini ekleyin. 
Karıştırdıktan sonra bu suyu dolmaların üzerine dökün. Su yetersiz gelirse üzerini geçecek kadar biraz daha ekleyin.
Kapağını kapatıp pirinçler yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika pişirin.

Not: Pirinçlerin sert kalmaması için iç harçtan patlıcanların içine çok koymayın, rahat bir şekilde pişmelerini sağlayın. 

Patlıcanları tencereye birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde yatay bir biçimde dizebilirsiniz. Bu sayede iç harç dağılmadan pişecektir. 

Düzenleyen:  - Yemek
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...